Egy milliárdos üzletember jelenleg az amerikai autósport legmenőbb csávója

Egy milliárdos üzletember jelenleg az amerikai autósport legmenőbb csávója
credit:NASCAR


Ha valaki a motorsport világában arra vetemedne, hogy freskót készít Marcus Lemonisról, akkor a műalkotáson csakis angyalszárnyakkal és dollárjeleket éneklő békegalambokkal ábrázolná a milliárdos üzletembert.

A Camping World tulajdonos-vezérigazgatója jelenleg az amerikai autóversenyzés egyszemélyes szuperhős-kommandója, aki a többi vállalatvezetővel szemben nem kizárólag csak a marketinglehetőséget látja a sportban.

Lemonis jóval több ennél: csapatok, versenyzők, sőt egy komplett szervezet megmentője.

Az úriember cége 2009 óta a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Series főtámogatója, az elmúlt egy évben pedig még magasabb fokozatra kapcsolt.

A közösségi médiát zseniálisan használó Lemonis tavaly mentőövet dobott a Coca-Cola hirtelen távozása révén szponzor nélkül maradt NHRA-nek, egy twitteres beszélgetést követően pedig villámgyorsan nyélbe is ütötték az üzletet, így a drag-szakág amerikai csúcsszervezete már a Camping World támogatását élvezve működik tovább.

Lemonis azonban – aki előszeretettel szervez rajongóknak is pénzdjíjas dizájnversenyeket – itt nem állt meg.Idén márciusban azzal került be a médiába, hogy a Las Vegas-i Truck-futamra komplett szponzorcsomagot ajánlott fel a rászoruló versenyzőknek. Az alapösszeg 15.000 dollár volt, amit top 10-es befutó esetén 25.000-re, top 5-ösnél 35.000-re, győzelemnél pedig 50.000-re emelt.

A viadalon végül nem kevesebb, mint tíz kiscsapat autója díszelgett a Camping World kék-sárga színeiben.

A cég – amely több egyéb mellett a Cup Series újonc gárdáját, a Trackhouse Racing Teamet is támogatja – most egy újabb akcióba kezdett.

Az Xfinty Series martinsville-i fordulója óriási meglepetéssel zárult, miután a győzelmet Josh Berry húzta be.

A JR Motorsports 30 éves pilótája a regionális pályák sztárjának számít, anyagi okokból azonban alig tudja megméretni magát magasabb kategóriákban.

Öt év alatt mindössze tizenhárom Xfinity-rajton van csak túl, az idei, tizenkét fordulóra szóló részidős szereplése is csak a JR Motorsports tulajdonosának, Dale Earnhardt Jr.-nak volt köszönhető.

Lemonis révén azonban ez a szám tovább nőhet.

Az üzletember nem meglepő módon második otthonában, a Twitteren ajánlotta fel Berry és a JRM számára, hogy szponzorálja a talladegai futamát.

Ha pedig nyer, akkor további négy versenyen való indulását is állja.

Mi pedig csak egyet szeretnénk: még több Marcus Lemonist a motorsportba!