NASCAR: Hatalmas meglepetésgyőzelem Martinsville-en

NASCAR: Hatalmas meglepetésgyőzelem Martinsville-en
NASCAR: Hatalmas meglepetésgyőzelem Martinsville-en

Tündérmesébe illő győzelmet hozott az Xfinity Series martinsville-i versenye.

A pénteken megkezdett, az eső miatt viszont csak vasárnap befejezett viadal végén a JR Motorsportsot szolgáló Josh Berryt érte elsőként kockás zászló.

A főként a regionális pályákról ismert, 30 esztendős versenyző 2014-ben debütált a NASCAR nemzeti másodosztályában, a jelenlegi futam azonban még így is csak a tizenharmadik bevetése – ebből ötödik top 10-es eredménye – volt a bajnokságban.


hirdetéshirdetésBerry huszonkilenc körrel a vége előtt vette át a vezetést Ty Gibbstől, innentől pedig már nem is adta ki a kezéből a vezető pozíciót. A befutó pillanatában 0.59 másodpercet vert az időközben második helyre feljött csapattársára, Noah Gragsonra.

“Köszönöm srácok, hogy hittetek bennem” – mondta az érthetően boldog pilóta, aki jelenleg egy tizenkét versenyre szóló programmal rendelkezik a csapatnál.

Ezért pedig nem másnak lehet hálás, mint a JRM tulajdonosának, Dale Earnhardt Jr.-nak, aki minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy megteremtse a Berry részvételéhez szükséges anyagi hátteret.

A rövid pályákat magában foglaló NASCAR Advance Auto Parts Weekly Series regnáló bajnoka az idei Xfintiy-szezon harmadik, első futamgyőzelmét ünneplő pilótája lett.

A futam egyébként a pénzdíjazású Dash4Cash egyik állomása volt, így a mezőnyben nem szerepeltek Cup-pilóták.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy