McLaughlin: Semmi sem tud felkészíteni Indianapolisra

McLaughlin: Semmi sem tud felkészíteni Indianapolisra
credit:IndyCar Media


Az Indianapolis Motor Speedwayen rendezett oválteszt első napjának túlnyomó részét elmosta az eső, pénteken viszont már egy kb. félórás csapadékot leszámítva semmi nem zavarta a munkát.

A harmincegy autót számláló mezőny – a csütörtökön balesetezett, egyben ujját tört Rinus VeeKay autóját nem tudta pályaképes állapotba hozni az Ed Carpenter Racing – legszorgalmasabb tagjának Scott McLauglin bizonyult. A Team Penske újonca 195 kört tett meg a 2.5 mérföldes oválon, 223.808 mph-s egyéni legjobbja révén pedig a tizennyolcadikként zárt.

A szélárnyék nélküli tempók tekintetében viszont 221.153 mph-val a második helyen landolt.


hirdetés


„Imádom ezt a helyet” – nyilatkozta a RACER-nek McLaughlin.

„Élveztem a korábbi, texasi tesztet is és azt hittem, hogy itt is hasonlóra számíthatok…. De semmi sem készít fel az IMS-re. A sebesség érzése, a szél hangja a kanyarokra való rákészülés….El sem tudom képzelni, milyen amikor az egész pálya tele lesz. Nincs még egy ilyen hely, nagyon izgatott vagyok, hogy a részese lehetek.Az IMS hasonlít Bathurstre, mivel ott sem mélázhatsz el.”

A 27 éves új-zélandit a csapatrádión keresztül nem más segítette, mint az élő Penske-legenda Rick Mears. Emellett pedig rengeteget gyakorolt iRacingen is.

„A számítógépen ott van az újraindítás gomb, ami élesben nyilvánvalóan nincs már. Tudom viszont, hogy egy nagyszerű csapat áll mögöttem, ez pedig magabiztosságot ad.”