NASCAR: Hamarosan jönnek a fedett pályás versenyek?

NASCAR: Hamarosan jönnek a fedett pályás versenyek?
credit: Bristol Motor Speedway


NASCAR: Hamarosan jönnek a fedett pályás versenyek?

A legtöbben elkönyvelték áprilisi tréfának, amikor Marcus Smith arról kezdett nyilatkozgatni, hogy szeretne tetőt húzatni a Bristol Motor Speedway fölé.

A versenypályák működtetésével foglalkozó Speedway Motorsports vezérigazgatója azonban nagyon is komolyan gondolja a dolgot.

A Tennessee államban fekvő, félmérföldes ovál nem ódzkodik az újításoktól.


hirdetés


Év elején ideiglenesen dirt-borításúvá alakították a vonalvezetést, amin aztán március végén több egyéb mellett a NASCAR nemzeti harmadosztályát, valamint királykategóriáját fogadták, most áprilisban pedig a Word of Outlaws mezőnye fogja benépesíteni.

A komplett létesítmény fedett pályássá alakítása kétségkívül sokkal nagyobb mérnöki kihívást jelent, Smith szerint viszont még javában beleesik a kivitelezhető kategóriába.

A tető révén már nem jelentene problémát az időjárás, ahogyan azonban az lenni szokott egy gond megoldása újabbakat generál – lásd. pl. a levegő minőségének fenntartását.

“Öt éven belül muszáj lesz tetőt húzni Bristolra” – mondta Dale Earnhardt Jr. ‘Dale Jr. Download’ című podcastjében Smith.

“Hogy képesek lennénk-e megvalósítani? Nos, felhúztuk a világ egyik legnagyobb televízókészülékét a pálya fölé. Az a cucc brutálisan óriás, nem hiába az a neve, hogy Colossus TV. Csak a kábelei olyan vastagok, mint a lábaim. A mérnöki munka mégis lehetővé tette. Ha azt a tévét fel tudtuk tenni, akkor fogadok, hogy a tetővel is sikerrel járnánk. Különben is, erről már régóta szó van, először 2016-ban jutott az eszembe, amikor egy egyetemi focimeccsnek adtunk otthont. Biztos vagyok benne, hogy pár év múlva fedett pályás NASCAR-futamokat rendezünk majd.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy