IndyCar: Félelmet nem ismerő kampánnyal rajtol el a szezon

IndyCar: Félelmet nem ismerő kampánnyal rajtol el a szezon


„Ha úgy születsz, hogy nem félsz semmitől, akkor hajlandó vagy dacolni mindennel.”

Ezzel a jelmondattal indította útjára 2021-es szezonját az NTT IndyCar Series.

Az idei marketingkampány a tavalyi ‘Different Bread’ kvázi folytatásnak is tekinthető.

A versenyzők hősiességére kihegyezett projekt az elmúlt évet ívelte volna végig, a koronavírus-járvány miatti feje tetejére állt menetrend következtében azonban szépen, csendben elhalt.


hirdetés


A mostani, ‘Defy Everything’ kampány ezúttal is a mezőny tagjainak félelmet nem ismerő mentalitására épül (lásd. a fentebb idézett mottót), ami a tervek szerint már tényleg végig fogja kísérni a teljes idényt.

A régebbi promóciók során egy adott vonalon maradtak a mostani esetében viszont már több történetszálat érinteni szándékoznak.

Ezek nincsenek előre lefixálva forgatókönyvszerűen, lévén a szezon valós időben történő eseményeihez akarnak igazodni.A csapatok és versenyzők máris aktívan kampányolnak a közösségi médiában.

Akadnak, akik csak a szigorú pr-sablont ismétlik, de szerencsére néhányan a saját kezükbe vették a dolgokat.

Mint például a 2020-as szezon legnépszerűbb pilótájának választott Alexander Rossi, aki rögtön betalálta csapattársát, Colton Hertát:

„Ismerkedjetek meg Colton Hertával. Ő egy srác. Szembeszáll dolgokkal, mint pl. a havi hajvágás. És versenyeket nyer, amikor azt mondják, hogy az újoncoknak nem kellene.”James Hinchcliffe-ben nem csalódtunk:

„Ez itt Alexander Rossi. Középszerű podcast-társműsorvezető, IndyCar közönségkedvenc (állítólag) megváltoztatta a középső nevét Michalre, miután csatlakozott az Andretti Autosporthoz és gyors autókat vezet.”Herta nem Rossinak szólt vissza, inkább Hinchet vette célba:

„Ez itt Hinch. Ő kanadai, ezért nem igazán dacol semmivel. Általában csak olyan dolgokat mond, mint ‘eh’ és ‘bocsánat’. Legalább viszont gyors az autóban.”Jimmie Johnsonnak bejött a saját kisfilmje:

„Ettől úgy festek, mint egy veterán.”Jack Harvey komolyan veszi:

„”Itt az idő. Soha nem voltam ennél motiváltabb, hogy bizonyítsam miért vagyunk itt. Gyerünk!”
Conor Daly pedig fittyet hány a betegségére a pályán.

„Szembeszállni mindennel, beleértve a diabéteszt.”