Az IndyCar bizakodó a kanadai futam kapcsán, de azért van vészforgatókönyv

Az IndyCar bizakodó a kanadai futam kapcsán, de azért van vészforgatókönyv
credit:IndyCar Media

Az IndyCar bizakodó a kanadai futam kapcsán, de azért van vészforgatókönyv


A 2021-es menetrend szerint július 11-én kapja meg a zöld jelzést a Honda Indy Toronto.

Az IndyCar jelenleg optimista azt illetően, hogy a szezon egyetlen, USA-n kívüli fordulóját problémamentesen meg tudják rendezni.

Addig azonban még több, mint három hónap van hátra, a koronavírus-járvány miatt pedig töretlenül ott lóg Damoklész kardja minden rendezvény felett.


hirdetés


“A szándékunk az, hogy elmegyünk Torontóba és lebonyolítjuk a versenyt” – nyilatkozta az IndyCar elnöke, Jay Frye a RACER-nek.

“Ha bárki képes ezt megvalósítani, akkor azok a Green Savoree-s srácok [a futam promóterei – a szerk.]. Ők minden egyes nap helyben vannak és folyamatosan kapcsolatban állnak a hatóságokkal. A verseny dátuma a torontói nyitás soron következő fázisa utánra esik. A legnagyobb probléma nyilvánvalóan az, hogy miként épül meg a pálya időre.”A polgármester utasítása értelmében július elseje előtt nem csak a rendezvények megtartása tiltott, de a rájuk való előkészületek is.

A Green Savoree és az IndyCar reménykedik benne, hogy külön engedélyt kaphatnak, tekintettel az ideiglenes utcai pálya kialakításhoz szükséges munkálatok időigényességére.

A széria mindenesetre előre készül a legrosszabbra.

“Nyilván azt reméljük, hogy nem lesz szükség vészforgatókönyvre” – mondta Frye.

“Vannak-e már terveink arra az esetre, ha mégis történik valami a kanadai futamhétvégével? Igen. És, hogy mi? Hát, jó pár tervünk van.”

Az egyik kézenfekvő megoldásnak valamelyik másik helyszín duplafordulóssá tétele számíthat, amivel a 2020-as idényben is többször éltek.

Egy dolog viszont szinte biztosra vehető: a szezon futamainak száma nem fog csökkenni.

“Abból kiindulva, amit tavaly megtanultunk és ahogyan képesek voltunk működőképesek maradni, ráadásul néhányszor alig pár nap leforgása alatt hoztunk össze dolgokat…. Nos, ez most ugyanilyen. Várni kell és majd meglátjuk, hogy mi történik. Nagyon magabiztosak vagyunk minden egyes helyszínt illetően. Ha valami beüt Torontóban, akkor végig fogjuk nézni a listánkat, hogy eldöntsük mi lesz a következő lépés.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy