Indy 500:A McLaren leleplezte Juan Pablo Montoya versenygépét

Indy 500:A McLaren leleplezte Juan Pablo Montoya versenygépét
credit: Arrow McLaren SP


Az Arrow McLaren SP hivatalosan is megmutatta a nagyközönségnek a 105. Indianapolis 500-ra nevezett, harmadik Dallara-Chevyjének festését.

A Juan Pablo Montoya által vezetendő autó azt a 86-os számot fogja viselni, amivel kereken ötven évvel ezelőtt Peter Revson megszerezte a legendás verseny pole-ját a McLaren zászlaja alatt.


hirdetés


Az amerikai pilóta abszolút dominanciával kaparintotta meg az első rajthelyet.

178.696 mph-s, négykörös átlagával több, mint egy másfél mph-t vert a mezőny többi részére. A második startpozíciót elcsípett Mark Donohue is már csak 177.087-et tudott kisajtolni a Team Penske – egyébként szintén a McLaren kaszniját használt – autójából.

Visszatérve Montoyára, a 45 éves veterán három év hiátus után tér vissza az IMS ováljára, hogy 2000 és 2015 után megkísérelje újra felvarázsolni arcképét a Borg-Warner Tróferára.

A gép szponzora a Mission Foods lesz.


credit: Arrow McLaren SP

A kolumbiai idén nem kevesebb, mint három szériában is pályára hajt idén.A mclarenes Indy-projekt mellett a 45 éves veterán a Meyer Shank Racing színeiben teljesíti az IMSA WeatherTech SportsCar Championship endurance-fordulóit, a DragonSpeed jóvoltából pedig a WEC összes versenyén is elindul.

Az AMSP három nevezéssel képviselteti magát az Indy 500-on.

Montoya mellett megkísérli még kvalifikálni magát a gárda két teljes szezonos pilótája, az 5-ös autót vezető Patricio O’Ward, valamint a 7-est terelgető Felix Rosenqvist is.>>>>>UPDATE: Montoya nem csak az Indy 500-ra tér vissza a McLarennel!
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy