Jimmie Johnson bevallotta, hogy nem elég fitt az IndyCarhoz

Jimmie Johnson bevallotta, hogy nem elég fitt az IndyCarhoz
credit: IndyCar Media


Nem csak a hét Cup-bajnoki címéről volt híres Jimmie Johnson a NASCAR mezőnyében, hanem elképesztő erőnlétéről és állóképeségéről is.

A kaliforniai versenyző megszállott országúti kerékpárosnak, valamint triatlonistának számít, 2019-ben pedig a Bostoni Maratont is lefutotta, méghozzá alig egy nappal a richmondi futam leintése után.

A 45 éves klasszis tavaly év végén vonult vissza a NASCAR-ból, hogy idén már az IndyCar újoncaként tekergethesse a kormányt a naptár épített és utcai pályáin.


hirdetés


A vadonatúj autó és vonalvezetések mellett azonban Johnson egy váratlan meglepetéssel is szembesült.

A tesztek során ugyanis rájött, hogy már-már vasemberi fizikuma ide, vagy oda, de mégsem elég fitt a szériához.

Ezen felfedezés után pedig nem maradt más választása, minthogy változtasson az edzésprogramján – különös tekintettel arra, hogy a NASCAR-ral ellentétben az IndyCar gépeiben nincs szervó.

“Van egy marokerősítőm és muszáj vagyok szinte non-stop használni” – nyilatkozta a Wall Street Journalnak Johnson. “Mindenhová magammal viszem és napi szinten, folyamatosan próbálok kimerülésig edzeni. Soha nem gondoltam volna, hogy én leszek ez a srác, aki erre kényszerül…”A kéz- és karmunka csak a kezdet.

“Az IndyCarban óriási hangsúly van a felsőtest erején, hogy kontrollálni lehessen az autót a kanyarokban. Az edzéseim során még intenzívebben ráfeküdtem a nyak- és törzsizmaimra, fejlesztenem kell az egyensúlyt, valamint a szem-kéz koordinációt is. Lényegében a törzsem és a hátam alsó része úgy működik, mint egy horgony, ami az ülésben tart, miközben a karjaimmal harcolok az erőhatások ellen kormányzás közben.”

JJ a 2019-es Boston Maratonon

A nagy súlyokkal való munka, valamint a plyometrikus HIIT-edzések mellett Johnson egyéb trükkökhöz is folyamodik.

“Vásároltam egy Iron Neck nyakerősítő eszközt. Gyakran hordom otthon is, a gyerekek szerint olyan vagyok benne, mint egy szuperhős. A feleségem viszont csak nevet rajtam.”

A Chip Ganassi Racing színeiben debütáló pilóta nagy szívfájdalmára az új edzésterve miatt csökkentenie kellett a futó és kerékpáros távjait.

Johnson azért próbálja kijátszani.

“Általában 5-8 mérföldeket futok, ha jól érzem magam, akkor akár 10-et is. Az edzőimnek nem tetszik, de nekem egyszerűen muszáj csinálni. Olyan hosszú ideig edzettem így, hogy nem tudok szakítani vele. Valamiféle, furcsán jó érzést okoz, ha teljesítem.”

Mindenki, aki sportolásra adja a fejét tudja, hogy az eredmény kb. 70%-ban a konyhában születik.Saját bevallása szerint pont ez Johsnon gyenge pontja.

“Mindent beleadok a teremben, a diétában viszont sokat vétettem. Kipróbáltam a vegán, a magas fehérjetartalmú és a keto étrendet is. Most a mértékletesség híve vagyok. Imádom a szénhidráttartalmú ételeket és nem is vonom meg őket magamtól, csak lecsökkentem a mennyiséget.”

És mi az, ami a kemény edzések alatt inspirálja?

“Zene, zene minden mennyiségben. A Spotify-listám tele van Metallicával, Nirvanával és Guns N’ Rosesszal.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy