Az autósport történetének legsikeresebb áprilisi tréfája

Az autósport történetének legsikeresebb áprilisi tréfája
A "Google Racing" gépe, a volán mögött Sergey Brinnel (credit:NASCAR)


A Google 2012-ben rukkolt elő a nagy hírrel, miszerint partnerkapcsolatba léptek a NASCAR-ral, ezzel párhuzamosan pedig megalapították saját csapatukat, a Google Racinget.

A projektről elsőként maga a cég társalapítója, Sergey Brin adott ki sajtóközleményt a Google saját blogján.

Ebből rögtön ki is derült, hogy az amerikai stock-car szakág színpadán történő debütálásukat nem a hagyományos módon, tehát hús-vér versenyzővel a volán mögött tervezik.

Az általuk indítandó jármű ugyanis a Google saját fejlesztésű, önvezető autója lesz.


hirdetés


Az ötlet, hogy egy sofőr nélküli autó rajtoljon el az igazi pilótákkal teli mezőnyben nyilvánvalóan őrültnek tűnt.

Brin azonban azzal érvelt, hogy elképzelni sem lehet izgalmasabb dolgot annál, amint az önvezető autóik a valódi versenyzők által vezetett járgányokkal csatáznak 300 km/h feletti tempóban.

Az üzletember továbbá azt is leszögezte, hogy a járművük több, mint 200.000 tesztmérföldön van túl, mindennemű műszaki hiba nélkül.Annak érdekében, hogy az átverés minél tökéletesebb legyen, a Google felhúzott a projekthez egy komplett weboldalt, a NASCAR-ral közösen kiadtak egy promóciós videót és az autót is bemutatták, ami stílszerűen a 10 a századik hatványon rajtszámot kapta, a hátulján pedig az “I’m steering lucky!” felirat díszelgett.


A sztori a valaha volt egyik legsikeresebb április elsejei tréfaként vonult be a történelembe, miután a nyilvánvaló őrültség ellenére az emberek többsége bedőlt az átverésnek.

Olyannyira, hogy még a vészmaradak is megszólaltak, mondván a legfejlettebb technológia sem garantálhatja teljes bizonyossággal a pályán, valamint amellett tartózkodó emberek biztonságát.

Hamarosan aztán a Google és a NASCAR is megerősítette, hogy csak egy poénról volt szó, Kyle Buschéknak pedig nem kell attól félniük, hogy a gépek átveszik az uralmat a versenypályán.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy