NASCAR: Logano nyert, a favoritok betliztek a bristoli dirtön

NASCAR: Logano nyert, a favoritok betliztek a bristoli dirtön
credit:NASCAR


Joey Logano győzelmének köszönhetően tovább folytatódott a NASCAR Cup Series idei sormintája, miszerint még egyetlen versenyzőnek sem sikerült dupláznia az eddig eltelt hét fordulón.

Erre utoljára 2014-ben volt példa.

A Team Penske pilótája főkategóriás karrierje huszonhetedik elsőségét aratta, egyúttal pedig kvázi történelmet is írt, mint a Bristol Motor Speedway ideiglenes dirt vonalvezetésének legelső Cup-futamgyőztese.


hirdetés


A bajnokság mezőnye 1970 szeptembere óta most először látogatott dirt-pályára, a hétvége azonban nem a tervek szerint alakult.

Az esős időjárásnak köszönhetően az agyagos borítás alkalmatlanná vált a versenyzésre, így csak helyi idő szerint hétfő délután tudták lefutni az idei szezon talán legjobban várt versenyét.

Az immár szikrázó napsütésben zajló körözés során már pontosan a vasárnap ellentéte valósult meg. A pálya gyorsan kiszáradt, aminek hála az autók hatalmas porfelhőket vertek fel.

A romló látási viszonyok miatt a NASCAR futam közben eszközölt szabálymódosítást és a második szakaszban elrendelte, hogy a restartokat az addigi kettő helyett csak egy sorban lehet végrehajtani.

Logano mögött a második helyen a tapasztalt dirt-pilótának számító Ricky Stenhouse Jr. ért célba, míg harmadikként Denny Hamlint érte a kockás zászlót.A rajt előtt abszolút favoritoknak tekintett – a dirt-világ Super Bowlját, a Chili Bowlt kétszer, illetve háromszor megnyert – Kyle Larson és Christoper Bell esélyei azonban gyorsan semmissé váltak.

Előbbi versenyzőnek konkrétan az egész napja katasztrofálisan alakult.

Baleset következtében Larson már a néhány órával korábban lebonyolított Truck-futamot is idő előtt feladni kényszerült, a Cup viadalát pedig motorcsere miatt eleve csak a rajtrács végéről kezdhette meg.

A Hendrick Motorsports pilótájának győzelemről szőtt álmai ráadásul az 54. körben szertefoszlottak, miután a 2-es kanyarban nem tudta elkerülni a megforgó Bellt.

Ha ez nem lett volna elég, a már kétkörös hátrányban lévő Larsonnak a második szakaszban is sikerült a javasoltnál közelebbi kontaktust létesíteni, az akkor vezető pozícióban haladó Daniel Suarezzel.

Mindezeknek köszönhetően 5 kör lemaradásban, csak a huszonkilencedikként zárt.

Szintén nem szívesen fog visszaemlékezni a versenyre Aric Almirola sem.

A Stewart-Haas Racing veteránja a 37. körben csúszott meg a pálya közepén, 10-es Fordját pedig több másik autó is eltalálta. Szerencsére azonban csak a technika sérült.

Az első szakaszt a Truck versenyét abszolút dominanciával megnyert Martin Truex Jr. húzta be – ő egyébként a legtöbb élen töltött kört is jegyzi 126-tal a 250-ből-, míg a második Logano sikerét hozta.

A Cup mezőnye legközelebb április 10-én, a Martinsville Speedwayen csap össze.