Az édesapját legyőzött versenyző előtt tiszteleg Chase Elliott Darlingtonon

Az édesapját legyőzött versenyző előtt tiszteleg Chase Elliott Darlingtonon


A néhai Alan Kulwicki előtt tiszteleg autója festésével Chase Elliott a Darlington Raceway szokásos, retro-hétvégéjén.

A május 9-én esedékes viadalon a regnáló bajnok 9-es számú gépe ugyanazt a Hooters-dizájnt fogja magán viselni, mint amivel huszonkilenc évvel ezelőtt Kulwicki legyőzte az édesapját, Bill Elliottot.


hirdetés


Kulwicki 1992-ben, az Atlanta Motor Speedwayen rendezett szezonzárón a másodikként ért célba hazai pályán versenyzett, idősebb Elliott mögött. A NASCAR Cup titulusa azonban mégis nála landolt köszönhetően azoknak a bónuszpontoknak, amiket a legtöbb élen töltött körért kapott.

Az amerikai versenyzőnek – aki a nagy sikert saját csapata, az AK Racing gépével érte el – sajnálatos módon azonban nem volt lehetősége arra, hogy a következő évben megvédje a címét, miután 1993. április 1-jén repülőgépbalesetben életét vesztette.

A sors iróniája, hogy a (mint később kiderült, a pilóta hibájából) szerencsétlenül járt gép a Hooters magántulajdona volt, amely cég két évvel korábban, kvázi az utolsó pillanatban állt be a súlyos anyagi problémákkal küzdő Kulwicki mögé támogatóként, megmentve ezzel versenyzői pályafutását.