Eddig példátlan balesetben sérült meg súlyosan egy versenyző Williams Grove-on

Eddig példátlan balesetben sérült meg súlyosan egy versenyző Williams Grove-on


Az elmúlt napok legnagyobb sztoriját a NASCAR bristoli dirt-programját övező fiaskók sorozata képezi.

Az egyre intenzívebb esőzés miatt először a szombati, majd a vasárnapi napot is teljes egészében törölni kellett, miután a felázott pálya életveszélyessé tette a körözést.

A szélvédőkre felcsapódó agyagtörmelék másodpercek alatt lenullázta a látási viszonyokat, emellett pedig az autók minden apró nyílását eltömítette (ne feledjük, Bristolra néhány kisebb módosítást leszámítva ugyanazokat a gépeket küldték, mint amikkel aszfalton versenyeznek).

A borítás ráadásul olyannyira “ragacsos” lett, hogy fenállt a veszélye annak, hogy a járművek konkrétan beleragadnak.


hirdetés


A katasztrofális helyzet kapcsán sokaban felmerült, hogy jobb lett volna, ha inkább egy eredet dirt pályára írták volna ki a futamokat, nem pedig az ideiglenesen feltöltött Bristol Motor Speedwayre.

A helyzet azonban az, hogy még ez sem garantálta volna a biztonságosabb lebonyolítást.Élő példa erre Zimmer’s United Late Model Series szombati fordulója.

A Williams Grove Speedwayen rendezett kvalifikációt komoly esőzés előzte meg. A kötelező karbantartást követően viszont úgy ítélték meg, hogy alkalmas a versenyzésre.

A futamon tapasztalt dirt-pilóták vettek részt kifejezetten ilyen pályára szánt járműveket vezetve, ennek ellenére mégis megtörtént a baj.Bryan Bernheisel autójának jobb első kereke egy váratlan pillanatban beleragadt a megszokottnál jóval nedvesebb borításba. Ez végül elegendő lett ahhoz, hogy megbokrosodjon, majd több átfordulás után konkrétan a korlát túlsó oldalán érjen földet. Ilyenre ezen a pályán eddig még soha nem akadt példa a late modelek között.

A 35 éves versenyzőt csukló, gerinc- és nyakcsigolyatörésekkel szállították kórházba.

Berheiselt még az éjszaka folyamán megoperálták.

A legfrissebb hírek szerint nem szenvedett maradandó sérüléseket, a teljes felépülése azonban a legóvatosabb becslések szerint is hónapokba telhet.

A pilóta apja, egyben csapatának tulajdonosa, Jim Bernheisel elmondta, hogy Bryan autója a legmodernebb biztonsági felszerelésekkel volt felvértezve. Ezek nélkül a baleset sokkal csúnyább véget is érhetett volna.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy