BREAKING: A NASCAR a komplett vasárnapi programot is törölte

BREAKING: A NASCAR a komplett vasárnapi programot is törölte
credit:NASCARA kedvezőtlen időjárás miatt a NASCAR úgy döntött, a szombati nap után a teljes vasárnapi programot is törli.

A Bristol Motor Speedway ideiglenes dirt vonalvezetésére kiírt NASCAR Cup-futamot magyar idő szerint hétfőn, 22:00-kor próbálják meg elindítani.


hirdetés


A nemzeti harmadosztályt képező Truck Series versenyét ezt megelőzően, 18:00-kor rendezik.

A NASCAR várva-várt dirt-hétvégéje eddig finoman szólva sem a tervek szerint alakul.

A pénteki edzéseken még csak a nagy mennyiségű, felvert porra panaszkodtak a csapatok, másnap viszont már az eső miatt teljesen felázott, agyagos borítás okozott áthidalhatatlan problémákat.

Megpróbálták ugyan elindítani a Truck Series első kvalifikációs versenyét, a pályáról felcsapódó törmelék azonban másodpercek alatt beterítette a szélvédőket. A futamot egy kör után piros zászlóval leintették és nem is indították újra. Néhány óra múlva az összes, rajtrácsot eldönteni hivatott viadalt törölték.

A látási viszonyok mellett az autók épsége is veszélyben volt, lévén az agyagos törmelék könnyedén bejutott minden apró nyílásba.

A pálya ráadásul olyan rossz állapotban volt, hogy Kyle Larson úgy nyilatkozott, azon sem lepődött volna meg, ha a mezőny az első kanyaron sem jutott volna át és konkrétan beleragadnak a borításba.

Ha ez nem lett volna elég, a Cupot tekintve még a gumikkal is gondok akadtak. A Goodyear abroncsai az ígéretek szerint 100 körrel lettek volna elegendőek, pénteken viszont világossá vált, hogy ennél sokkal kevesebb bírnak a többrétegű, sajtreszelőként viselkedő dirtön.

A NASCAR így módosításokat is eszközölt a verseny lebonyolításában és a tervezett 75-75-100 helyett 100-100-50 körösekre változtatta a szakaszok hosszát. Emellett extra competition cautiont is kiírt az 50. és a 150. körre, hogy lehetőséget adjanak a kerékcserére.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy