BREAKING: A NASCAR a komplett vasárnapi programot is törölte

BREAKING: A NASCAR a komplett vasárnapi programot is törölte
credit:NASCAR


A kedvezőtlen időjárás miatt a NASCAR úgy döntött, a szombati nap után a teljes vasárnapi programot is törli.

A Bristol Motor Speedway ideiglenes dirt vonalvezetésére kiírt NASCAR Cup-futamot magyar idő szerint hétfőn, 22:00-kor próbálják meg elindítani.


hirdetés


A nemzeti harmadosztályt képező Truck Series versenyét ezt megelőzően, 18:00-kor rendezik.

A NASCAR várva-várt dirt-hétvégéje eddig finoman szólva sem a tervek szerint alakul.

A pénteki edzéseken még csak a nagy mennyiségű, felvert porra panaszkodtak a csapatok, másnap viszont már az eső miatt teljesen felázott, agyagos borítás okozott áthidalhatatlan problémákat.

Megpróbálták ugyan elindítani a Truck Series első kvalifikációs versenyét, a pályáról felcsapódó törmelék azonban másodpercek alatt beterítette a szélvédőket. A futamot egy kör után piros zászlóval leintették és nem is indították újra. Néhány óra múlva az összes, rajtrácsot eldönteni hivatott viadalt törölték.A látási viszonyok mellett az autók épsége is veszélyben volt, lévén az agyagos törmelék könnyedén bejutott minden apró nyílásba.

A pálya ráadásul olyan rossz állapotban volt, hogy Kyle Larson úgy nyilatkozott, azon sem lepődött volna meg, ha a mezőny az első kanyaron sem jutott volna át és konkrétan beleragadnak a borításba.

Ha ez nem lett volna elég, a Cupot tekintve még a gumikkal is gondok akadtak. A Goodyear abroncsai az ígéretek szerint 100 körrel lettek volna elegendőek, pénteken viszont világossá vált, hogy ennél sokkal kevesebb bírnak a többrétegű, sajtreszelőként viselkedő dirtön.

A NASCAR így módosításokat is eszközölt a verseny lebonyolításában és a tervezett 75-75-100 helyett 100-100-50 körösekre változtatta a szakaszok hosszát. Emellett extra competition cautiont is kiírt az 50. és a 150. körre, hogy lehetőséget adjanak a kerékcserére.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy