NASCAR: Életveszélyes körülmények miatt törölték a kvalifikációkat, halasztják a Truck-futamot

NASCAR: Életveszélyes körülmények miatt törölték a kvalifikációkat, halasztják a Truck-futamotAz anyatermészet teljes egészében áthúzta a NASCAR bristoli dirt-hétvégéjének szombati napját.

A lényegében folyamatos esőzés teljesen feláztatta a főként agyagból álló vonalvezetést, aminek következtében a pálya alkalmatlanná vált a versenyzésre.

A délután folyamán tettek ugyan egy kísérletet és elindították a Truck Series első kvalifikációs futamát. Gyorsan világossá vált azonban, hogy konkrétan életveszélyesek a körülmények.


hirdetés


A pályáról felcsapódó sár és törmelék pillanatok alatt beterítette az autók szélvédőjét, lenullázva a látási viszonyokat.

A versenyt piros zászlóval megszakították, a NASCAR pedig egy órával később bejelentette, hogy nem is fogják többé folytatni.

Hasonló sorsra jutottak a Cup Series estére szánt heat-futamai is.

A Cup a korábbi tervek szerint vasárnap, magyar idő szerint 21:30-kor rajtol el, míg a Truck mezőnye hétfő hajnali háromkor hajthat pályára.

Az időjárási előrejelzések 45-50% esélyt adnak a vasárnapi, viharos esőzésnek.


A NASCAR szombaton már végrehajtott lényeges módosításokat a Cup versenyét tekintve, miután a csapatok extrém gumikopásra panaszkodtak.

Bővebben >>>>> Módosul a vasárnapi dirt-futam lebonyolításaEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy