eNASCAR: Példátlan összefogás eredményeként kötött ki Hill a Team Penske-nél

eNASCAR: Példátlan összefogás eredményeként kötött ki Hill a Team Penske-nél
credit:NASCARÓriási botrányt kavart a közösségi médiában, hogy nem kapott meghívást az eNASCAR idei szezonjára Timmy Hill.

A virtuális széria 2020-as, összetettbeli második helyezettjének égetően fontos ez a lehetőség.

A 28 éves pilótát versenyeztető, finoman szólva is alulfinanszírozott MBM Motorsports ugyanis csak így tud kellő médiafigyelemhez jutni ahhoz, hogy megteremthesse a teljes idényes Cup-részvételével szükséges anyagi hátteret.


hirdetés


Hill mellőzése mögött a jelek szerint nem is a NASCAR, sokkal inkább a futamokat közvetítő Fox állt. A charteren kívüli autóknak fenntartott néhány szabad hely sorsáról a csatorna rendelkezik, márpedig ők inkább nagy húzóneveket akartak a képernyőkön látni.

A döntés hatalmas felzúdulást keltett a rajongók és a versenytársak között.

Számos szurkoló kijelentette, nem fogják nézni a futamot, ha Hill nincs a mezőnyben, indult mellette petíció, a Twitteren pedig országos trend lett a #LetTimmyRace hashtag, amihez többek közt a Toyota Racing is csatlakozott.

A Team Penske pilótája, Austin Cindric – aki a részvételt nem vállaló Brad Keselowski helyét kapta meg – odáig ment, hogy egyenesen felajánlotta a lehetőséget Hillnek.

Mint most kiderült, ez lett a mentőöv Timmy számára.

A gárda ugyanis fejet hajtott a rajongók akarata előtt és Cindric helyett őt indítja a magyar idő szerint ma éjjel, a Bristol Motor Speedway virtuális dirtjén rendezendő versenyen.

„A nép hallatta hangját” – írta a Team Penske Twitterén Hillnek.

„Alig várjuk, hogy lássunk téged versenyezni a virutális, 2.-es számú Discount Tire Forddal a ma esti Pro Invitation Series futamon.”