Botrány: Pont az eNASCAR egyik reklámarcát nem hívták meg az idei szezonra

Botrány: Pont az eNASCAR egyik reklámarcát nem hívták meg az idei szezonra
credit:NASCAR


Ma rajtol el az eNASCAR iRacing Pro Invitational Series 2021-es idénye a Bristol Motor Speedway virtuális vonalvezetésén.

A bajnokság fordulóin való részvételre a Cup Series valamennyi, teljes munkaidős versenyzője jogosult.

Azaz majdnem, egy pilóta ugyanis nem kapott meghívást.

Ő pedig nem más, mint a tavalyi idényben egy győzelmet szerzett, az összetettet Denny Hamlin mögött a másodikként zárt Timmy Hill.

A sztori ráadásul még kínosabb abban a tekintetben, hogy a NASCAR és a Fox többek közt pont a 28 éves marylandivel reklámozza az új szezont.


hirdetés


“Minden Cup-futamon versenyeztem az utóbbi két szezonban és az egyetlen, aki kimaradt…. Egy kicsit fáj” – írta Hill Twitterén.

Az eNASCAR hatalmas lehetőség volt az MBM Motorsports számára. Az alulfinanszírozott csapat autójával Hillnek nem sok esélye van arra, hogy magára vonja a figyelmet az éles futamokon.Ezért volt számukra komoly jelentősége a tévében is közvetített virtuális szériának. Itt a profi online-versenyzőnek számító Hill megcsillogtathatta tudását, ezzel képernyőre került, az így szerzett népszerűséget pedig képesek voltak szponzorációs szerződésekre váltani.

Az így kapott pénz nélkülözhetetlen lett volna ahhoz, hogy zökkenőmentesen teljesíteni tudják az idei Cup-szezon összes futamát.

“Amikor kiderült, hogy lesz második eNASCAR-szezon, máris többen jelezték, hogy támogatnának bennünket” – nyilatkozta Hill a Fronstrechnek.

“Most viszont ezeket jegelnünk kell.”

Az MBM tájékozatása szerint próbálták felvenni a kapcsolatot az ügyben a NASCAR-ral, de még csak válaszra sem méltatták őket.


hirdetés


A jelek szerint a döntés mögötti okot nem is a szervezetnél, sokkal inkább a Foxnál kell keresni.

Az eNASCAR mezőnyét tekintve a charterrel rendelkező csapatokat részesítik előnyben. Közülük két pilóta, Kevin Harvick és Brad Keselowski határozott úgy, hogy – bár a NASCAR “ajánlottan kötelezővé” minősítette a részvételt – mégsem kívánják online megméretni magukat.A maradék három-négy helyet a nevezési listán extra pilótákkal töltik fel, akiket a hírek szerint maga a Fox választja ki. A csatorna pedig sokkal inkább preferálna olyan közismert neveket, mint pl. a már nekik dolgozó Jeff Gordon, vagy Clint Bowyer.

Hill mellőzése mindenesetre komoly vihart kavart.

Több kollégája is kifejezte felháborodását, Austin Cindric – aki Keselowsi helyét kapta meg – pedig egyenesen odáig ment, hogy átadná neki a lehetőséget.

A Change.org-on petíciót indítottak az ügyben, a Twitteren amerikai trend lett a #LetTimmyRace hashtag, emellett pedig külön kampány indult arra, hogy a rajongói szavazás során – amelyen plusz egy pilótát juttathatnak a mezőnybe – mindenki Hillre adja a voksát.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy