Apa kezdődik: Utcai pályával bővül az eNASCAR naptára

Apa kezdődik: Utcai pályával bővül az eNASCAR naptára


Terítéken van már egy ideje az utcai NASCAR-versenyek lehetősége, amit olyan nevek is támogatnak, mint például Roger Penske.

Az ötlet eléggé vegyes fogadtatásra lelt a rajongók részéről, ennek ellenére úgy fest, a szervezet nagyon is komolyan gondolja a dolgot.

A NASCAR máris hivatalosan bejelentette, hogy hamarosan utcai futammal bővül a Pro Invitational Series naptára, méghozzá június másodikán, a virtuális Chicagóban.


hirdetés


“Jelenleg csak egy online eseményre összpontosítunk” – válaszolta a NASCAR alelnöke, Ben Kennedy arra a kérdésre, hogy ez már egy potenciális, valódi Cup-verseny előszele lenne-e.

“Ez a rövidtávú tervünk. Rengeteg opció van terítéken arra, hogy másfajta helyszíneket, piacokat célozzunk meg. Ha a lehetőséget megfelelőnek ítéljük, akkor határozottan meg is vizsgáljuk. Rengeteg munka kell ahhoz, hogy egy utcai futam már 2022-ben megvalósuljon Chicagóban. Jó időbe telik, mire bármit is bejelenthetünk. Még teljesen a kezdeti fázisban vagyunk, úgyhogy bővebb információkkal leghamarabb valamikor nyáron szolgálhatok majd. Chicago rendkívül fontos piac számunkra, rajongóbázis tekintetében az egyik legnagyobb az országban. Az iRacing-futam jó alkalom lesz arra, hogy egyedi és izgalmas módon még több szurkolót vonzzunk be.”

A NASCAR máris együttműködik a The Specialized Marketing Grouppal egy potenciális utcai futam kapcsán.

Az iRacingben használt vonalvezetést is az ő segítségükkel készítették el.Még 2020 őszén, a város önkormányzatának jóváhagyásával ideiglenesen lezárták, hogy a szóban forgó területeket alaposan szkennelhessék.


A virtuális pálya egyelőre még nincs teljes egészében meghatározva.

Jelen tervek szerint annyit tudni, hogy 2.19 mérföld hosszúra és nagyjából 12 kanyarosra tervezik, a végleges vonalvezetést a későbbiekben, profi iRacing-versenyzők segítségével fogják kialakítani.

“Chicago városának nevében elmondhatom, rendkívül fellelkesít bennünket a tény, hogy közösen dolgozhatunk a NASCAR-ral és az iRacinggel, aminek köszönhetően megmutathatjuk nagyszerű városunkat a rajongóknak” – mondta sajtóközleményében Chicago polgármestere, Lori Lightfoot.

“Ezen izgalmas és innovatív bemutató eseményen a NASCAR-szurkolók úgy láthatják majd Chicago ikonikus belvárosát, ahogyan eddig még soha.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy