A dirt-király Larson nem biztos benne, hogy előnyben lesz a többiekkel szemben Bristolon

A dirt-király Larson nem biztos benne, hogy előnyben lesz a többiekkel szemben Bristolon


Lényegében a totális ismeretlennek vág neki a NASCAR Cup mezőnye az ideiglenesen dirt borításúvá alakított Bristol Motor Speedwayen.

A vasárnap esedékes verseny legnagyobb esélyeseként természetesen Kyle Larsont tartják számon. A Hendrick Motorsports sztárja a mezőny legtapasztaltabb, egyben legeredményesebb pilótájának is számít dirt pályákon.

A 28 éves kaliforniai már megismerkedett az új borítással is, miután múlt héten másodikként zárta a Bristol Dirt Nationals late model kategóriáját. Emellett az iRacing is az ő segítségét kérte abban, hogy a lehető legjobban tudják szimulálni a pályát a virtuális eNASCAR bajnoksághoz.


hirdetés


Mindennek ellenére Larson nem biztos abban, hogy ő lenne a Cup-futam favoritja.

„Nem lennék meglepve, ha néhány aszfaltos srác egyből gyors lenne” – nyilatkozta a hétszeres főkategóriás futamgyőztes a szerdai Zoom-sajtótájékoztatóján.

„Úgy vélem, ez a dirt pálya másabb lesz, mint amihez én is hozzászoktam. Persze könnyű azokra a pilótákra favoritként tekinteni, akiknek már komoly múltjuk van ilyen borításon. Szerintem az egyik legnagyobb esélyes Christopher Bell lesz. Ő egyike a legtehetségesebb versenyzőknek, akiket valaha láttam, különösen dirtön. Austin Dillont szintén nagyon kell figyelni. Ő eléggé tapasztalt már a late modelek révén, ebből adódóan tudja, miként kell bánni a nehezebb autókkal. Ami engem illet, én először tavaly ősszel vezettem late modelt dirt pályán és eddig kevesebb, mint tíz futamom volt velük. Mindent egybevéve Austinnak van a legnagyobb előnye a többiekkel szemben. Persze bármi megtörténhet, akár az is, hogy például Kyle Busch győz. Ő is rendkívül tehetséges és pillanatok alatt képes bármilyen autóhoz, pályához alkalmazkodni. Őszintén szólva, az sem sokkolna, ha a végeredmény hasonló lenne, mint egy normál bristol futam esetében.”