Újra online versenyez Kyle Larson

Újra online versenyez Kyle Larson
Larson a vegasi Cup-győzelme után (credit:NASCAR)


Magyar idő szerint szerda éjjel rajtol el az eNASCAR iRacing Pro Invitational Series 2021-es, tíz fordulót számláló szezonja.

A résztvevők között megtalálható Kyle Larson is, aki most először fogja virtuálisan megméretni magát a tavaly áprilisi, rasszista felhangú botránya óta.

A Hendrick Motorsports sztárja saját alapítványa, a Kyle Larson Foudation égisze alatt fog versenyezni.

A kaliforniai pilóta nemrég hozta létre a KLF-et azzal a céllal, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek, családoknak és közösségeknek nyújtson segítséget.

A ‘Drive for 5 Campaign’ részeként Larson ígéretet tett arra, hogy minden egyes megtett kör után 5 dollárral, top 5-ös helyezések után pedig 5000 dollárral gyarapítják az alapítvány kasszáját.


hirdetés


Ez nem csak az online, de a valós futamokra is vonatkozik. A Cup-szezon eddigi hat versenyén összesen 1441 kört teljesített, eredményeket tekintve pedig háromszor zárt a legjobb öt között, beleértve Las Vegas-i győzelmét is. Ez pénzben kifejezve máris 22205 dollárt jelent a nemes célkitűzés számára.

„Reményeim szerint sikerül idén összehozni az 500.000 dollárt” – mondta Larson az AP-nek.

„Még hosszú út vezet idáig, de örülök annak, amit elindítottam és, hogy képes vagyok szélesebb körben is megismertetni azokat a szervezeteket, amelyekkel már egy ideje együttműködöm a pozitív, társadalmi változások elősegítése érdekében.”

Larson az utóbbi években már rendszeresen önkénteskedett a philadelphiai Urban Youth Racing Schoollal, amelynek célja, hogy a kisebbségekhez tartozó gyerekek számára teremtsen lehetőséget a motorsportban. A 28 éves pilóta tervei szerint a jótékonysági program jóvoltából öt fiatalnak biztosíthat majd ösztöndíjat.

A tavalyi felfüggesztésének időszaka alatt kezdte el kivenni a részét a Sanneh Foundation munkájából is. Itt a célkitűzés az, hogy öt rászoruló családnak garantálhassák a napi étkezést.

Szintén benne van a D45C-ben a Rick Hendrick által tető alá hozott Hendrick Cares is, amivel közösen legalább öt közösség gyermekeinek iskolai kiadásaihoz szeretnének hozzájárulni egy teljes éven át.