A már beoltott Penske biztos abban, hogy lesznek nézők az Indy 500-on

A már beoltott Penske biztos abban, hogy lesznek nézők az Indy 500-on
credit: Indianapolis Motor Speedway


Ha minden Roger Penske tervei szerint alakul, akkor az idei IndyCar-szezon összes versenyét helyszíni rajongók előtt fogják lebonyolítani.

Nem kivétel ezalól a május 30-ára kiírt, 105. Indianapolis 500 sem.

A Kapitány legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy máris sikerült 170.000 jegyet értékesíteni a nagy versenyre. A leleátókon ténylegesen helyet fogalalók lélekszáma kapcsán azonban igyekszik óvatosan fogalmazni.

“Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, mivel amit ma mondok, lehet holnapra totálisan fals lesz” – mondta Penske a hétfői sajtótájékoztatóján.

“A célunk 250.000 néző, ez az, amit igazán szeretnénk, hiszen miénk a világ legnagyobb stadionja. Mindez viszont a járványügyi központtal, a kormányzóval és a polgármesterrel való közös tárgyalásoktól függ, így jelenleg nem tudok konkrét számot bedobni.”Penske legelső éve, mint az IMS és az IndyCar tulajdonosa pont megegyezett a koronavírus-járvány kitörésével. A 2020-as szezonban nem csak a bajnokság menetrendjének totális átfazonírozásával kellett szembenéznie, de azzal is, hogy az augusztusra halasztott Indy 500 zárt kapuk mögött zajlott le.

A 84 éves üzletembert némi optimizmussal tölti el, hogy a pályának otthont adó Marion megye pozitivitási rátája 3.1%-ra esett vissza. Indianapolis máris otthont ad az egyetemi kosárlabda-bajnokság márciusi őrületének, várhatóan pedig a 120 mérföldnyire rendezendő Kentucky Derbyn is minimum 50%-os kapacitással töltik fel a lelátókat.Ami az IMS-t illeti, a létesítmény az elmúlt hetekben oltóközpontként is funkcionált.

“Tizenhatezer oltást adtak be három nap alatt, áprilisban pedig sokkal nagyobb számot szeretnénk elérni” – mondta Penske, aki maga is megkapta már a vakcinát.

“Elértem a legmagasabb életkori sávot, úgyhogy legalább egyszer elmondhatom, hogy a korom a javamra szolgált.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy