Penske támogatja az utcai pályás NASCAR-futamok ötletét

Penske támogatja az utcai pályás NASCAR-futamok ötletét
credit:NASCAR


Penske támogatja az utcai pályás NASCAR-futamok ötletét

Az utóbbi években alapos ráncfelvarráson megy keresztül a NASCAR.

A versenyek formátumában végrehajtott változtatások, szabálymódosítások és esélyegyenlőségi törekvések mellett a helyszínek sokszínűségére is komoly hangsúlyt fektetnek.

Idén minden eddiginél több road-pályás fordulóra kerül sor – többek közt az 1994 óta az Indianapolis Motor Speedway ováljára kiírt Brickyard 400 is a belső, technikás vonalvezetésre költözik -, a szervezet pedig komolyan fontolgatja, hogy a közeljövőben ideiglenes utcai vonalvezetéseket is felvesz a menetrendbe.

Utóbbit többek között Roger Penske is támogatja.Saját, ikonikus csapatai mellett az IMS-t és az IndyCart is tulajdonló üzletember szerint jó ötlet lenne egy közös, utcai forduló az amerikai open-wheel és a NASCAR Cup részvételével.

“A NASCAR utcai pályán érdekes volna” – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján Penske, akinek gárdája 2015-2020 között a Supercarsban is jelen volt három bajnoki címet szerezve az immár az IndyCart erősítő Scott McLaughlinnal a volán mögött.

“Ausztráliában hasonló autókkal versenyeztünk. Minden héten utcai, vagy épített pályákon mentünk és nagyszerű volt. Tehát úgy vélem, ezt a lehetőséget mindenképpen meg kellene vizsgálni.”

A Kapitány szerint leghamarabb 2023-ban lenne optimális egy ilyen versenyt beiktatni.

“Kellene egy, vagy akár két év is, hogy kitapasztaljuk a [jövőre debütáló] Next Gen autót, valamint mérlegeljük a költségeket. Mi lenne a helyzet mondjuk a fékekkel, egyéb alkatrészekkel, kell-e több belőlük. Ez pedig csak egy példa a sok közül.”

A NASCAR és az IndyCar tavaly már megrendezte legelső, közös hétvégéjét Indianapolisban, ami nem csak a résztvevők, de a rajongók körében is nagy sikert aratott. Nem meglepő tehát, hogy idén újra összefognak és augusztus közepén már a Cup, az Xfinity Series és az open-wheelesek is az IMS roadján fognak futamokat rendezni.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy