Több versenyző is kórházban kötött ki a bristoli tömegbaleset után

Több versenyző is kórházban kötött ki a bristoli tömegbaleset után
credit: Shawn Walters


Javában zajlanak a versenyek az ideiglenesen dirt borításúvá alakított Bristol Motor Speedwayen.

Az elmúlt napok során számos látványos baleset történt, egészen tegnapig azonban csak az anyagi kár volt jelentős.

Helyi idő szerint szerda este, a modified kategória mezőnye csapott össze, a viadal pedig ezúttal már személyi sérülésekkel zárult.


hirdetés


Az autók már a tizenhetedik körben, még sárga jelzés alatt elkezdtek ütközni.

Ennek ellenére elrendelték a restrtot, a 18-as számú gépet vezető Dale Kaake III és a 41-es volánja mögött ülő Brandon Taipalus pedig rögtön össze is csattant.

Az incidens után egyikük sem tudott továbbhaladni, a versenyírányítás azonban a pálya közepén veszteglő autók dacára sem lengette be a sárga zászlót.

Másodpercekkel később, nagy sebességgel érkezett meg mögéjük egy közel húsz autót számláló raj.Az első nyolc probléma nélkül ki tudta kerülni Taipalusékat, a kilencedik pozícióban lévő Marty Clark azonban nem volt ilyen szerencsés. A 8B jelzésű gép pilótájának sem ideje, sem pedig helye nem volt arra, hogy érdemben korrigáljon.

Clark belerohant a pályán álló járművekbe, beindítva ezzel a láncreakciót, aminek során egyik autó a másik után csapódott egymásba.

Köztük volt Lyle Sathoff is, aki nagy erővel vágódott az ellenfeleibe, majd lényegében a másodperc tört része alatt meg is állt. Ha ez nem lett volna elég, még az 51-est vezető Dallas Caldwell is beleszállt.

Ekkor már lengett a piros zászló, a biztonsági csapat tagjai pedig rögtön a versenyzők segítségére siettek.

A leghosszabb időt Sathoffnál töltötték, miután a 27 éves iowai elvesztette az eszméletét és még ki is kellett vágni a roncsból.

A pilótát kórházba szállították, az átfogó vizsgálatok viszont kimutatták, hogy szerencsére nem szenvedett komolyabb sérüléseket, a jobb szemén tapasztalt látási problémái miatt azonban megfigyelés alatt tartják.

Clark már nem úszta meg ennyivel. Mint arról Sathoff a közösségi médiában beszámolt, ellenfelének eltört néhány bordája és összeesett a tüdeje, de állapota nem életveszélyes.

Taipalust szintén kórházban ápolják, de a hírek szerint nincs nagyobb baja.

A bristoli dirt-pálya március 27-28-án fog otthont adni a NASCAR Truck és Cup Series küzdelmeinek is.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy