NASCAR: Az Eldora-győztes Bubba Wallace is indul a bristoli Truck-futamon

NASCAR: Az Eldora-győztes Bubba Wallace is indul a bristoli Truck-futamon
credit: Toyota Racing


NASCAR: Az Eldora-győztes Bubba Wallace is indul a bristoli Truck-futamon

A Spencer Davis Motorsports hivatalosan megerősítette, hogy Bubba Wallace fogja vezetni a 11-es számot viselő Toyota Tundrát a március 27-én esedékes NASCAR Truck-versenyen.

A 27 éves alabamai programja a Hattori Racing Enterprises és a Columbia Sportswear jóvoltából jöhetett létre.


hirdetés


Az ideiglenesen dirt-borításúvá alakított Bristol Motor Speedwayen – közvetlenül a Cup Series futama előtt egy nappal – rendezendő futamra már olyan nevek adták be nevezésüket, mint Kevin Harvick, Martin Truex Jr., Ryan Newman, Chase Briscoe és Kyle Larson.

“Fel vagyok spanolva, hogy versenyezhetek a bristoli dirtön a Truck mezőnyével is” – idézi a csapat hivatalos sajtóközleménye Wallace-t.

“Az itteni Cup-futamot már vastagon bekarikáztam a naptáramban, így külön örömmel tölt el, hogy a Truck Series-zel is pályára hajthatok. Az pedig, hogy a Columbia lesz a főszponzorom, csak extra hab a tortán.”

Wallace eddigi karrierje során hatszor tudott nyerni a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező bajnokságban, beleértve a 2014-es Eldora Dirt Derbyt is.

“Van már egy győzelmem dirtön ebben a szériában Eldoráról. Rendkívül szórakoztató élmény volt. Persze rá kell készülnöm a mostani bevetésre és reményeim szerint egy első hellyel indíthatom a bristoli hétvégét.”

Az SDR tulajdonosa, egyben versenyzője, Spencer Davis szintén bizakodó a Cupban a 23XI Racinget szolgáló versenyző esélyeit tekintve.

“Bubba Eldorán már bizonyította, hogy mire képes dirt-pályán. Határozottan optimistán tekintünk Bristol elé, egyúttal pedig azt is reméljük, hogy általunk szerezhet egy kis tapasztalatot a másnapi Cup-futamra is.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy