Kyle Larson visszatér a NASCAR Truck Seriesbe

Kyle Larson visszatér a NASCAR Truck Seriesbe
Larson a vegasi Cup-győzelme után (credit:NASCAR)


Közel öt év után újra a NASCAR nemzeti harmadosztályának mezőnyét fogja erősíteni Kyle Larson.

A kaliforniai pilóta – aki alig két hete megnyerte a Cup Series Las Vegas-i futamát – a Niece Motorsports 44-es számú Chevrolet Silveradóját fogja vezetni a március 27-én esedékes Pinty’s Dirt Truck Race-en.

Ezen fordulót az ideiglenesen dirt borításúvá átalakított Bristol Motor Speedwayen rendezik meg, a mezőnyben pedig Larsonon kívül még olyan Cup-sztárok fogják megméretni magukat, mint pl. Kevin Harvick, Chase Briscoe, Ryan Newman és Martin Truex Jr.

Ezt megelőzően Larson még elindul az ugyanezen a pályán lebonyolítandó Bristol Nationalsen is, méghozzá a Super Late Modelek között. Ebben a kategóriában rajta kívül többek között Chase Elliottnak, Austin Dillonnak és Kyle Buschnak is szurkolhatnak a NASCAR-rajongók.

„Nagyon hálás vagyok, hogy a Niece Motorsports megadta nekem ezt a lehetőséget” – idézi a gárda által kiadott sajtóközlemény Larsont, aki utoljára 2016-ban rajtolt el a Truck Seriesben.

„Izgatottan várom, hogy visszatérhessek ebben a bajnokságban az egyik kedvenc pályámon.”

A 28 éves kaliforniai a dirt-világ koronázatlan királyának számít. Csak az elmúlt egy év során 97 futamából 46-ot megnyert, beleértve a zsinórban második Chili Bowlját is.

„Kyle nyilvánvalóan egyike a jelenlegi legjobb versenyzőknek” – nyilatkozta a Niece ügyvezetője, Cody Efaw.

„A statisztikái önmagukért beszélnek. Alig várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk Bristolon és a győzelemért harcolhassunk.”

A Truck Series után egy nappal, március 28-án már a Cup autói fogják birtokukba venni a pályát.

A versenyt pedig Harvick máris a világ leghosszabb dirt-futamaként aposztrofálta, utalva a várható rengeteg sárga zászlós szakaszra.