Tizennégy év után újra a NASCAR-ban versenyez Bill Lester

Tizennégy év után újra a NASCAR-ban versenyez Bill Lester
credit:NASCAR


Tizennégy év után újra a NASCAR-ban versenyez Bill Lester

“Nem azért térek vissza, hogy megváltsam a világot. Egy jó versenyt szeretnék futni a tőlem telhető legjobbat nyújtva. Ha ez sikerül, akkor már elértem a célom.”

Ezekkel a szavakkal jelentette Bill Lester, hogy tizennégy év után újra megméreti magát a NASCAR nemzeti porondján.

A most 60 esztendős versenyző a David Gilliland Racing autójával fog pályára hajtani a harmadosztályú Truck Series március 20-án, az Atlanta Motor Speedwayen esedékes fordulóján.


hirdetés


Lester 2000-ben debütált ebben a bajnokságban, 2002 és 2006 között pedig teljes szezonos pilóta volt. Ezidő alatt három pole-t és hét top 10-es befutót szerzett, legjobb eredménye pedig két ötödik hely volt 2005-ben.

A Washingont D.C.-ben született pilóta két Cup és egy Busch Series (Xfinity) versenyen is elindult. Utóbbi szériában ráadásul ő lett a legelső afroamerikai származású induló is.

A mérnökinformatikus végzettségű Lester eddigi utolsó NASCAR-futamát 2007 augusztusában, a Nashville Supespeedwayen teljesítette.

Ezt követően sportautózásra váltott, 2011-ben, a Virginia International Racewayen pedig ő lett a Grand-Am Series első fekete bőrű győztese.

Az elmúlt évtizedekben komoly szerepet vállalt a fekete közösség életében is, motivációs beszédeket tartott és aktívan kampányolt a kisebbségek lehetőséghez jutása mellett a motorsportban.

Emellett a NASCAR Feljebbviteli Bizottságának is tagja.

“Biztos vagyok abban, hogy lesznek, akik ráncolni fogják a szemöldöküket, sőt, még ki is fognak fütyülni, de nem érdekel” – nyilatkozta a Foxnak Lester, aki az utóbbi hat évben már egyáltalán nem versenyzett.

A visszatérése csak az atlantai futamra szól, amit részben arra fog használni, hogy reklámozza vadonatúj, önéletrajzi könyvét.

Legelső Cup-versenyét szintén ebben a létesítményben teljesítette még 2006-ban. Debütálása akkor azt is jelentette, hogy húsz év után újra volt afroamerikai pilóta a széria mezőnyében.

“Szeretem a gyors pályákat. Atlanta tökéletes, jó tapasztalat lesz. Sokat beszéltem már arról, hogy ki kell lépni a komfortzónából és csinálni azt, ami a szenvedélyed. Nekem mindig is a versenyzés volt a szenvedélyem. A csillagok összeálltak én pedig belevágok. Az embernek élnie kell az álmait. Nem számítanak az akadályok, ha hiszel magadban és szenvedéllyel teszed, akkor sikereket érhetsz el, mindegy, hogy az mit takar a te szótáradban. Számomra a siker a boldogságot jelenti.”

A Lester által vezetendő 17-es Ford kiemelt szponzorai az Atlanta Ford Dealers és a Tommy’s Express Car Wash lesz.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy