NASCAR: Stewart Friesen felesége is nevez a bristoli dirt-futamra

NASCAR: Stewart Friesen felesége is nevez a bristoli dirt-futamra
credit:Halmar Friesen Racing
NASCAR: Stewart Friesen felesége is nevez a bristoli dirt-futamra

Már most borítékolható, hogy nem mindennapi show-nak leszünk szemtanúi március utolsó hétvégéjén.

A dirt borításúvá átalakított Bristol Motor Speedwayen a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Series, valamint a főkategória, azaz a Cup Series fog pályára hajtani.

Előbbi széria egy csapata számára ráadásul a futam családi ügy is lesz.


hirdetés


A Halmar Friesen Racing hivatalosan bejelentette, hogy teljes szezonos pilótájuk, Stewart Friesen – aki egyben a gárda társtulajdonosa – 52-es számú Toyota Tundrája mellett egy második autót is nevezni fognak a viadalra.

A 62-es gép volánja mögött pedig nem más fogja megkísérelni kvalifikálni magát, mint Stewart felesége, a profi dirt modified és sprint car-versenyző Jessica Zemken-Friesen.

A pár számára nem lesz újdonság az egymás elleni versenyzés, hiszen a regionális dirt-viadalokon ez gyakran megesik velük, a NASCAR-ban viszont most először fognak farkasszemet nézni.

A szervezet történetében eddig két férj-feleség duó mondhatta el magáról, hogy ellenfelekké váltak a pályán.

Az első ilyen futam rögtön a NASCAR Strictly Stock Series (ma: Cup Series) debütáló, 1949-es szezonjában zajlott le Daytona Beachen, a rajtrácson Sara és Frank Christiannel.

Négy évtizeddel később pedig Patty Moise és Elton Sawyer indult néhány közös versenyen a Busch Seriesben (ma: Xfinity).

Bár ők nem kötötték össze az életüket, de azért meg kell említeni Danica Patricket és Ricky Stenhouse Jr.-t is, akik 2013-2017 között szerepeltek a Cupban úgy, hogy a magánéletben egy párt alkottak.