NASCAR: Kevin Harvick visszatér a Trucksba és az Xfinity Seriesbe

NASCAR: Kevin Harvick visszatér a Trucksba és az Xfinity Seriesbe
credit: NASCAR

A NASCAR nemezeti porondjának mindhárom bajnokságában pályára hajt idén Kevin Harvick.

A Stewart-Haas Racing 45 éves veteránja kifejezetten olyan versenyhelyszíneket válogatott össze, amelyek új belépők lesznek a Cup Series idei naptárában.

Ennek értelmében Harvick – szintén az SHR színeiben – elrajtol a másodosztályt képező Xfinity Series COTA-n (május 22.), Road Americán (július 3.), valamint az Indianapolis Motor Speedway roadján (augusztus 14.) rendezendő futamain.


hirdetés


Mindezt megelőzően a 2014-es királykategóriás bajnok ott lesz a harmadvonalbeli Truck Series március 27-én, a Bristol Motor Speedwayen esedékes dirt-versenyén is.

Az autót erre a fordulóra a David Gilliland Racing bocsátja rendelkezésére.

Harvick eddigi utolsó Xfinty-bevetésére 2018 szeptemberében, Darlingtonon került sor. A legutóbbi Truck-futamáig pedig egészen 2015 augusztusáig (Pocono) kell visszautazni az időben.

A tavalyi évben nem kevesebb, mint kilenc Cup-győzelmet aratott veterán pilóta extra programját a KHI Management hozta tető alá.

A Harvick, valamint felesége, DeLana által alapított cég ügyfelei között a NASCAR, a PGA és a UFC sportolói, valamint médiaszemélyiségek is megtalálhatóak.

„Megmondtam az összes versenyzőnek a KHI-nél, hogy semmi sem fontosabb a pályán töltött időnél” – idézi a menedzsment által kiadott közlemény Harvickot, aki a minap úgy nyilatkozott, a teljes ismeretlennek vág neki a bristoli dirtön.

„A volán mögött lehet tanulni és közben jól szórakozni is. A road- futamok és a dirt-pályák kihívásokkal teliek, én pedig mindig készen állok arra, hogy megméressem magam.”

A KHI által képviselt Ryan Preece szintén bejelentette, hogy elindul a Truck Series nashville-i (június 18.) és poconói (június 26.) fordulóin.

A Cupban a JTG Daugherty Racinget szolgáló versenyző – aki ugyanazt a 17-es DGR Fordot fogja vezetni, mint Harvick Bristolon – eddig még soha nem vezetett ebben a szériában.