Harvick: A bristoli lesz a világtörténelem leghosszabb dirt-futama

Harvick: A bristoli lesz a világtörténelem leghosszabb dirt-futama
credit:NASCAR

Március 28-án, ötven év után először fog dirt-versenyt rendezni a NASCAR Cup Series.

A Bristol Motor Speedwayen esedékes viadalt tűkön ülve várják a rajongók, a pilóták és csapatok azonban vegyes érzelmekkel tekintenek elé, lévén a teljes ismeretlennek vágnak neki.

A királykategória 2014-es bajnoka, Kevin Harvick szerint a futam egyenesen a túlélésről fog szólni.


hirdetés


„Rengeteg a változó ezen a versenyen” – mondta a Stewart Haas Racing veteránja a Ford Performance által életre hívott, keddi Zoom-konferencián.

„Mit fogok csinálni, mit vár el a csapat tőlem, akinek nincs túl sok tapasztalata ilyen borításon? Nyilván Tony [Stewart] óriási dirt-múlttal bír, így szerves része lesz a felkészülésünknek. Ami viszont engem illet, tudom, hogy egy kicsit hátrányban leszek. Merre kell mennem? Felfelé manőverezzek, vagy lefelé? Egyáltalán, milyen lesz maga a pálya? Mire számítsak? Muszáj lesz figyelnem Chase Briscoe-t és követni, amit csinál. Neki van már tapasztalata dirtön, ugyanakkor még mindig egy Cup-autóról van szó, csak épp másfajta borításon, mint amit megszoktunk.”

Harvick tisztában van azzal, hogy a dirt-menő pilótákkal nehéz lesz felvenni a versenyt. A 250 körös (133.25 mérföldes) táv viszont elég hosszú ahhoz, hogy teljes mértékben kiszámíthatatlanná tegye.

„Nem olyan lesz, mint egy late model, midget, vagy modified futam. Persze ezek a srácok dirtön mindig tudják a dolgukat, ami határozottan az ő malmukra hajtja a vizet. Figyelni fogom őket, nyitva tartom a szemem és tanulok. Mindent összevetve ez a verseny a túlélésről fog szólni. A leghosszabb dirt-futam lesz az emberiség történetében, szóval ki tudja, hogy milyen lesz a pálya a 250 kör végén. Izgalmasnak ígérkezik.”