Visszatért: Kyle Larson megnyerte a NASCAR Cup Las Vegas-i versenyét

Visszatért: Kyle Larson megnyerte a NASCAR Cup Las Vegas-i versenyét
credit:NASCAR


„Köszönöm Mr. H, hogy hitt bennem” – üzente Kyle Larson főnökének, Rick Hendricknek azt követően, hogy megnyerte a felfüggesztése utáni, legelső NASCAR Cup-futamát.

A 28 éves kaliforniai a Las Vegas Motor Speedwayen rendezett Pennzoil 400 267 köréből 103-at töltött az élen, aminek során nem csak a végső győzelmet kaparintotta meg, de már a második szakaszt is ő fejezte be az élen.

A sikernek hála Larson karrierje során először tehetett látogtást egy másfél mérföldes ovál Victory Lane-jén. Az eddigi rekordja ezen a pályatípuson a második hely volt – kilenc alkalommal.


hirdetés


„Az autó lenyűgöző volt” – nyilatkozta a leintés után a Foxnak az immár hétszeres Cup-futamgyőztes.

„Cliff [Daniels, az 5-ös Chevy crew chiefje – a szerk.] és a csapat összes tagja nagyszerű munkát végzett, rendkívül szórakoztató volt vezetni. Oda mehettem és azt csinálhattam a géppel, amit akartam. Nagyon köszönöm Rick Hendricknek, Jeff Gordonnak és mindenkinek a Hendrick Motorsportsnál ezt a fantasztikus lehetőséget, amivel megajándékoztak. Határozottan különleges ez a győzelem.”

Mint ismeretes, Larsont tavaly áprilisban függesztette fel a NASCAR, miután egy online versenyen elhagyta a száját a ‘nigger’ szó.

A botrány következtében szinte az összes szponzora hátat fordított neki, aminek következtében addigi csapata, a Chip Ganassi Racing is lapátra tette.A 2020-as év hátralévő részét a dirt pályákon töltötte, győzelmet győzelemre halmozva, emellett pedig mindent megtett azért, hogy bizonyítsa, távol áll tőle a rasszizmus.

Elszántan támogatni kezdte a Black Lives Matter mozgalmat, kivette a részét hátrányos helyzetű gyerekek számára létrehozott programokból, számos önkéntes munkát vállalt és még történelemórákat is vett az afroamerikaiak múltjáról.

A NASCAR végül októberben bejelentette, hogy 2021-től újra megadják számára a versenyzési engedélyt, amivel párhuzamosan a Hendrick Motorsports rögtön alá is íratta vele a szerződést.Larson visszatérését azonban sokan nem nézték jó szemmel.

A HMS több, már meglévő szponzora közölte, nem akarják látni a logójukat az 5-ös számú Chevyn.

Rick Hendrick a nyilvánvaló nehézségek teljes tudatában kitartott Larson mellett, aki villámgyorsan meg is hálálta a belé fektetett bizalmat.

Ha pedig ez nem lenne elég, még egy csapaton belüli rekordot is beállított, hiszen eddig egyetlen pilótának sem sikerült ennyire gyorsan – már a náluk töltött negyedik bevetésen – elsőséget szállítani a Hendrick Motorsportsnak.

Larson révén a HMS fennállásának 265. Cup-győzelmét ünnepelhette, egyben zsinórban az idei másodikat William Byron homesteadi diadala után.

A csapattulajdonos – akinek saját charlotte-i autókereskedése szponzorálta Larsont Vegasban – nem volt jelen személyesen a pályán, a sikert látva viszont telefont ragadott és gondosan időzítve a Victory Lane-en csörgött rá új pilótájára.Győzelmének köszönhetően Larson már a rájátszás biztos résztvevőjének tudhatja magát.

A második helyen az első szakaszt megnyert Brad Keselowski zárt a Team Penske színeiben 3.156 másodperc lemaradásban.

Tudom, hogy Kyle mennyi mindenen ment keresztül tavaly” – méltatta Larsont a 2012-es bajnok.

„Ő egy nagyon jó gyerek. Régóta ismerem, szerencsére nagyszerű család áll mögötte. Örülök, hogy láthattam visszatérni.”

A harmadik-negyedik pozíciókban a Joe Gibbs Racing autói végeztek Kyle Busch és Denny Hamlin sorrendben, de befért még a top 5-be a penske-s Ryan Blaney is.


hirdetés


Nem zárt jó napot viszont a Stewart Haas Racinges Aric Almirola, aki a 179. körben kénytelen volt feladni a versenyt, miután abroncshiba miatt falazott.

Hasonlóképpen, idő előtt kiállni kényszerült Corey LaJoie (Spire Motorsports) is technikai problémák következtében.

Szintén meghibásodás hátráltatta a 23XI Racinget szolgáló Bubba Wallace-t, aki szervógondok miatt extra pitkiállásokra kényszerült, ennek eredményeként pedig be kellett érnie a 28. hellyel, öt kör lemaradásban.

Az összetett pontversenyt továbbra is Denny Hamlin vezeti Keselowski és Larson előtt.

Az elmúlt négy futamon aratott elsőségünknek köszönhetően már bejutott a rájátszásba Michael McDowell (Daytona 500), Christopher Bell (Daytona road), William Byron (Homestead), na és persze a már említett Larson.

A NASCAR Cup Series következő futamára március 14-én, a Phoenix Racewayen kerül sor.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy