NASCAR: Bubba Wallace büszke Kyle Larsonra

NASCAR: Bubba Wallace büszke Kyle Larsonra
credit:NASCAR


Kyle Larson győzelmével ért véget a NASCAR Cup Series Las Vegas-i versenye.

A sikerre szinte napra pontosan a kaliforniai pilóta tizenegy hónappal ezelőtti, rasszista felhangú botránya után került sor. Mint emlékszünk, Larson egy virtuális futamon ejtette ki a ‘nigger’ szót, aminek következtében rögtön nem kívánatos személy lett a NASCAR világában.

A szponzorok hátat fordítottak neki, akkori csapata, a Chip Ganassi Racing kirúgta, a szervezet pedig határozatlan időre felfüggesztette.

Ez utóbbit végül idén január elsejével oldották fel, miután Larson meggyőzte őket arról, hogy tanult a hibájából.

A 28 éves kaliforniai az elmúlt hónapokban aktív szerepet vállalt a Black Lives Matter mozgalomban, hátrányos helyzetű, színesbőrű gyermekeket támogatott, emellett pedig önkéntes munkát is vállalt.

Larson – aki a botrány után még otthonából is elmenekülni kényszerült halálos fenyegetések miatt – végre ismét egyenesbe került, amiben nagy szerepet játszott, hogy a Hendrick Motorsports szerződést ajánlott neki.


hirdetés


A Rick Hendrick nevével fémjelzett gárda bizalmát gyorsan meg is hálálta, hiszen már a negyedik, náluk eltöltött futamán győzelmet szállított.

A sikert követően az elsők között gratulált neki a Cup egyetlen afroamerikai versenyzője, Bubba Wallace.

A 23XI Racing pilótája – aki a BLM arcának számít a NASCAR-ban – már a 2020-as botrány után is úgy fogalmazott, hogy Larson megérdemel egy második esélyt.

Wallace személyesen látogtta meg a díjátadó ceremónián ünneplő kollégáját, majd Twitterén is kijelentette, hogy büszke és boldog a sikerét látva.

„Nagyon sokat jelentett nekem, hogy Bubba odajött hozzám a Victory Lane-en” – mondta Larson a verseny utáni sajtótájékoztatón.

„Láttam, hogy ott várakozik és mondani akar nekem valamit, vagy köszönni… Aztán csak odaszaladt és gratulált. [Bubba] mindig is hitt bennem, ezért is volt annyira különleges az a pillanat. Jólesett, hogy időt szánt erre a futam után, pedig már javában útban lehetett volna a repülőtér felé. Remélem a 23XI Racingnek is több szerencséje lesz innentől a pályán, mivel megérdemlik.”