Rossi: Tavaly az égvilágon mindent elcsesztünk

Rossi: Tavaly az égvilágon mindent elcsesztünk
credit:IndyCar Media


IndyCar-karrierje eddigi legrosszabb szezonjaként aposztrofálta 2020-at Alexander Rossi.

Az Andretti Autosport versenyzője tizennégy fordulóból ötöt fejezett be a top 3-ban, de győzni egyetlen egyszer sem tudott, az összetettet pedig csak kilencedikként zárta.

Rossi futamait műszaki problémák, önhibáján kívüli, valamint saját magának köszönhető kiesések és csapatfiaskók egyaránt hátráltatták.

Maga a legfőbb érintett nem is próbálta szépíteni a dolgot.


hirdetés


“Az égvilágon mindent elcsesztünk” – mondta a kaliforniai az IndyCar médianapján adott interjújában.

“Nem volt semmi, amit jól csináltunk volna, mindegy, hogy kvalifikációról, versenyről, pitkiállásról, vagy az én saját volán mögötti teljesítményemről volt szó. Borzalmasak voltunk.”

A 29 éves pilóta – aki az IndyCarban eddig eltöltött öt éve alatt tavaly zárt először egy idényt nyeretlenül – szerint a gondok nagyban visszavezethetőek voltak a koronavírus-járvány miatt feje tetejére állt szezonra.“A legjobban a kevés pályán töltött idő fájt. Emellett elúsztak a szélcsatornás és a szimulátoros tesztek is, így eszközünk sem volt arra, hogy kiderítsük mik a konkrét problémák. Erre csak a versenyek előtti edzéseken maradt lehetőség, ami lényegében egyenlő a semmivel.”

credit: IndyCar Media

Rossi ugyanakkor nem akart kifogást keresni a saját hibáira sem.

“Nem voltam elég jó. Annyira szenvedtem a kevés gyakorlási idő miatt, mint a csapat többi tagja. Nem végeztem jó munkát, nem vettem fel elég gyorsan a tempót, ami eléggé kockázatos, különösen a kvalifikációkon.”

A 2016-os Indy 500 győztese reméli, hogy az idei szezon már sokkal több sikert hoz számukra.

“A csapatnál mindannyian őszinték vagyunk egymáshoz. Sokat beszélgettünk arról, mi az, ami jól működik és mi az, ami rosszul. Úgy tekintünk 2020-ra, mint egy lehetőség arra, hogy tanulhassunk a saját hibáinkból. Szerintem elég sok pozitívumot kihozhatunk belőle, különösen az utolsó futamokból, amelyek már eléggé jól mentek. Oké, kivéve St. Petersburgot, de azt totálisan én szúrtam el. Optimistán tekintünk az új szezon elé, motiváltak vagyunk és már alig várom, hogy újra versenyezzünk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy