IndyCar: Sportpszichológussal készül a szezonra Max Chilton

IndyCar: Sportpszichológussal készül a szezonra Max Chilton
credit: IndyCar Media


A holtszezon során nem sok információ látott napvilágot a Carlin háza tájáról, így egyre-másra röppentek fel a pletykák a gárda IndyCar-jövőjét illetően.

A Trevor Carlin vezette csapat most végre hivatalosan megerősítette, hogy idén is ott lesznek a naptár valamennyi versenyén.

Az 59-es számú Dallara-Chevy programja lényegében változatlan marad a 2020-ashoz képest.

Az autó volánja mögött idén is Max Chilton fog helyet foglalni a szezon valamennyi épített és utcai pályás viadalán, emellett pedig az Indianapolis 500-zal is megpróbálkozik.

A főszponzor továbbra is a Gallagher lesz.


hirdetés
“Nagyon izgalmas, hogy visszatérhetek a Carlinnal” – nyilatkozta Chilton az IndyCar médianapján.

“Tudom, hogy minden évben ezt mondom, de úgy érzem, hogy tavaly tényleg sokat tanultunk. A legutóbbi idény óriási kihívás volt, őszintén szólva talán nagyobb, mint a debütáló szezonunk, mivel most először mentünk csak egyetlen autóval. Emellett ott voltak a világban zajló változások is. Nagyon kevés tesztlehetőség adódott és logisztikailag, szervezés terén is nagy feladat volt. Magabiztos vagyok, mivel úgy érzem én magam is fejlődtem. Elmentem sportpszichológushoz, rendszeresen szimulátoroztam és változtattam az edzéstervemen. Remélhetőleg mindez eredményes lesz és rendszeresen a top 10-es helyekért harcolhatunk, majd dobogóra is esélyesek lehetünk.”

A maradék három oválfutam – texasi duplaforduló, Gateway – erejéig a Carlin szeretné újra a soraiban tudni Conor Dalyt.

Az amerikai pilóta a tavalyi évben is velük teljesítette a kizárólag balkanyarokat tartalmazó vonalvezetésekre kiírt versenyeket – kivéve az Indy 500-at -, míg a többi helyszínen, valamint az ikonikus ötszáz mérföldes viadalon az Ed Carpenter Racinggel hajtott pályára.

Daly ugyanezet a programot teljesíti 2021-ben is az ECR-rel, a Carlinnal viszont egyelőre még nem írt alá.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy