IndyCar: Grosjean megérti, hogy Haas visszatáncolt a szponzorációtól

IndyCar: Grosjean megérti, hogy Haas visszatáncolt a szponzorációtól
credit:IndyCar Media
IndyCar: Grosjean megérti, hogy Haas visszatáncolt a szponzorációtól

A minap vallotta be Gene Haas, hogy szívesen szponzorálta volna Romain Grosjean IndyCar-programját.

A hírhedt bahreini horrorbaleset után azonban meggondolta magát, mondván nem tudna a francia versenyző feleségének és gyerekeinek szemébe nézni, ha egy újabb bukás már fatális véget érne.

Grosjean akkor nem kommentálta az üzletember döntését, a The-Race megkeresésére azonban most megtörte a csendet.


hirdetés


„Voltak megbeszéléseink a baleset előtt és után is arról, hogy Haas támogatná a projektet. Úgy éreztem, remek sztori lenne, hogy kezdettől fogva nekik versenyeztem az F1-ben, majd tovább viszem a zászlajukat az IndyCarba. Nyilván végül máshogyan döntöttek. Megvolt rá az okuk, az ő választásuk volt. Teljesen érthető.”

A 34 éves pilóta az idei szezon valamennyi road/street futamán elrajtolhat a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing 51-es Dallara-Hondájával, míg a szezon négy oválpályás fordulóján Pietro Fittipaldi veszi át a volánt.

Grosjean viszont nem zárkózik el attól, hogy mégis kipróbálja magát az augusztus 21-én esedékes, 1.25 mérföld hosszú, gatewayi oválon. A végső elhatározást azonban csak azután fogja meghozni, hogy miként szerepel majd az idény első versenyein.

Coyne mindenesetre leszögezte, a döntés nem befolyásolja majd Fittipaldi programját. Ha ugyanis Grosjean rábólint, akkor egy extra autót fog nevezni számára.