Kamui Kobayashi is érdeklődik az IndyCar iránt

Kamui Kobayashi is érdeklődik az IndyCar iránt


Egyre nagyobb méreteket ölt a veterán versenyzők között az IndyCar iránti lelkesedés.

Az idei szezonban olyan sztárok fogják megméretni magukat a mezőnyben, mint a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson, a Supercars trónját zsinórban háromszor elfoglalt Scott McLaughlin, valamint a tíz F1-es szezont maga mögött tudó Romain Grosjean.

Most egy újabb, világviszonylatban ismert név erősítette meg, hogy komolyan kacérkodik az amerikai open-wheel csúcskategóriájával.


hirdetés


Az egyszeres WEC-világbajnok és kétszeres Daytona 24-győztes Kamui Kobayashi a RACER kérdésére erősítette meg, hogy nyitott egy jövőbeli programra.

„Természetesen érdeklődöm az IndyCar iránt” – mondta a korábban az F1-et is megjárt, 34 éves japán.

„Még mindig versenyzem a Super Formulában is, ahol az autót szintén a Dallara gyártja. Ebből adódóan úgy gondolom, elég hasonló lehet. Persze más a súly, az abroncsok, a motor, ugyanakkor tudom, hogy a Dallara hogyan készíti az autót, így nagyon magabiztos vagyok. A Toyotának vezetek, de lehetőségem adódott arra is, hogy Cadillac-kel versenyezzek, ha nincs ütközés a naptárakban. Ha alkalom kínálkozna rá, akkor nagyon izgatottan csatlakoznék az IndyCarhoz, mivel az egy igazán nagy, versenyképes széria remek pilótákkal.”

Kobayashi esélyeit egy esetleges debütálásra azonban korlátozza, hogy a Toyota – akárcsak Kyle Busch esetében – nem egyezne bele egy Honda-szerződésbe. Ennek köszönhetően csak a Chevrolet erőforrást használó gárdák jöhetnének szóba számára.