IndyCar: A bahreini balesete miatt nem szponzorálja Grosjeant Gene Haas

IndyCar: A bahreini balesete miatt nem szponzorálja Grosjeant Gene Haas
credit:IndyCar Media


Tavaly tavasszal vált hivatalossá, hogy Romain Grosjean szolgálataira 2021-től már nem tart igényt a Haas F1 Team.

A legfrissebb információk szerint azonban Gene Haas nem akarta teljesen elengedni a kezét és belement, hogy szponzorként támogassa a francia akkor még csak formálódó IndyCar-karrierjét.

Megtörtént azonban a bahreini horrorbaleset, aminek láttán az üzletember rögtön visszatáncolt a partnerségtől.


hirdetés


„[Grosjean] megkérdezte tőlem, hogy nem akarnám-e szponzorálni őt az IndyCarban” – erősítette meg a hírt Haas a Racernek.

„Eleinte én nagyon is nyitott voltam erre. A bahreini bukása után azonban egyszerűen csak örültem annak, hogy nem ölte meg magát. Teljes egészében összetörte az autót, úgyhogy nem is lehettem volna boldogabb, amiért túlélte. Nem is tudom…. Felesége van és három gyermeke. Egyszerűen megmondtam neki, hogy nem adok pénzt azért, hogy kimenjen a pályára és kinyírja magát. Úgy voltam vele, otthon kell maradnia és gondoskodni a családjáról. Hatalmas balesetet úszott meg. Ha ténylegesen megértik, mi is történt ott…. Ha az autó néhány fokkal más irányba kerül, ha nem lett volna képes kijutni a bukókereten, akkor már halott lenne. Romain elképesztően szerencsés volt és a csapat is. Fel sem tudnám fogni, ha szembe kellene néznem az özveggyel, vagy a gyerekeivel. Képtelen lennék erre. Ekkor közöltem vele, hogy ‘Maradj otthon, többé már nem tudok segíteni neked.”

Grosjean végül Haas segítsége nélkül is nyélbe tudott ütni egy IndyCar-szerződést a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racinggel, pár napja pedig már túl is esett a legelső tesztjén.

„Tudják, Grosjean egy nagyszerű versenyző” – folytatta Haas.

„Imád vezetni és ez az ő elhatározása. Én szimplán csak nem akarok a részese lenni egy esetleges rossz döntésnek. Szerencsésnek érzem magam, hogy elkerülte a halált. Az volt a legmázlistább nap a Haas F1 teljes történetében, Grosjean viszonylag sértetlenül megúszta.”