Túraautózásra vált Tony Kanaan

Túraautózásra vált Tony Kanaan
credit: Full Time Sports


A közösségi médiában jelentette be Tony Kanaan, hogy aláírt hazája bajnokságába, a Stock Car Brasilba.

A szerződés értelmében a 46 éves veterán a Full Time Sports Toyota Corolláját fogja terelgetni.


hirdetés


“Életem egy új szakasza kezdődik meg” – idézi Kanaant a gárda által kiadott sajtóközlemény.

“Soha nem titkoltam, hogy ez a bajnokság az, amiben mindig is szerettem volna komolyabban verenyezni. Az elvárások hatalmasak. Az egyik legjobb csapattal és a Texaco személyében kiváló szponzorral érekezem, amely ráadásul magának a szériának is régi, hűséges partnere. Remélem, sokat fogok tanulni.”

Az FTS – a Bassani Racinggel kiegészülve – tavaly olyan pilótákkal vonult fel, mint pl. Nelson Piquet Jr., vagy épp Rubens Barrichello, aki a 2012-es IndyCar-szezonban, a KV Racingnél csapattársa is volt Kanaannak. Utóbbi brazil már szintén megerősítette, hogy 2021-re is hosszabbít az alakulattal.

TK szintén 2012-ben ejtette meg bemutatkozását a Stock Car Brasilban is. Az idény utolsó két futamán a Bassani Peugeot-ját vezethette, az Autódromo Internacional Nelson Piquet-n a tizenkilencedik helyet szerezte meg, az idényzáró, interlagosi fordulón viszont kiesett.

A 2004-es IndyCar-bajnok, egyben a 2013-as Indy 500 győztese a túraautózás mellett az idei IndyCar-szezon négy oválversenyén is elindul a Chip Ganassi Racing színeiben a 48-as számú – road/street pályákon az újonc Jimmie Johnson által vezetendő – Dallara-Honda volánja mögött.Ezen futamok nem ütköznek a Stock Car Brasil naptárával.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy