Leleplezték: Takuma Sato arcmása másodszor is felkerült az Indy 500 trófeájára

Leleplezték: Takuma Sato arcmása másodszor is felkerült az Indy 500 trófeájára
credit: Indianapolis Motor Speedway


Az eddig száznégy rajtot megélt Indianapolis 500 történetében mindössze húsz versenyző mondhatja el magáról, hogy többszörösen felkerült a Borg-Warner Trófeára.

Köztük van Takuma Sato is, aki 2017-ben szerezte meg első győzelmét a legendás viadalon, tavaly pedig újra felért az IndyCar koronaékszerének csúcsára.

A japán pilóta arcmása ezúttal is William Behrends szobrászművész kezeinek munkáját dicséri, aki már 1990 óta varázsolja fel az aktuális győztest az ikonikus trófeára.


hirdetés


A tradícióknak megfelelően a kész művet a soron következő Indy 500 előtti századik napon mutatják be a nagyközönségnek.

Az Indianapolis Motor Speedway múzeumában, február 19-én rendezett ünnepségen Satón kívül személyesen jelen volt csapata, az RLL Racing két társtulajdonosa, Bobby Rahal és Mike Lanigan, a BorgWarner marketing-igazgatóa, Michelle Collins, valamint az IMS elnöke, Doug Boles is.

Az RLL harmadik tulaja, David Letterman, továbbá az USA japán nagykövete, Koji Tomita videóüzenetben tisztelgett Sato sikere előtt.

“Rendkívül felvillanyoz, hogy az arcom újra felkerült a Borg-Warner Trófeára” – mondta a 44 éves versenyző, aki egyébként japán egyetlen Indy 500-győztesének is számít.“William munkája rendkívüli. Elképesztő, hogy mennyi részletet meg tud jeleníteni egy ezüstből készített szobron. Lenyűgöző az az erőfeszítés, amit tesz, hogy minden győztes személyiségét és karakterét is belevigye. Megtiszteltetés volt számomra, hogy ismét átélhettem ezt a rendkívüli folyamatot.”A Borg-Warner Trófea filmbe illő történetéről itt lehet bővebben olvasni:


>>>>>Harminchárman viszik vásárra a bőrüket a motorsort leghorrorisztikusabb trófeájáért

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy