iIndyCar: Jön a második szezon?

iIndyCar: Jön a második szezon?
credit: iRacing


Tavaly kényszermegoldásként született meg az IndyCar virtuális sorozata, hogy kitöltse a koronavírus-járvány miatti, március közepétől május végéig tartott leállást.

Bár más bajnokságok – a NASCAR-tól az F1-ig – is elindították saját monitor mögötti szériájukat, az IndyCar iRacing Challenge azonban mégis különlegesnek számított abból a szempontból, hogy itt a mezőny túlnyomó többsége képviseltette magát az összes fordulón.

A hatfutamos szezon – amelyet az NBCSN élőben közvetített – végén nem hivatalos bajnokot hirdettek a Team Penske színeiben idén már a teljes, éles idényben lehetőséget kapó Scott McLaughlin személyében.


hirdetés


Az IndyCar pilótái mellett külsősök is csatlakoztak, mint például Kyle Busch, Dale Earnhardt Jr., Chaz Mostert, vagy épp Lando Norris, akinek egy kisebbfajta botrányt is sikerült kirobbantani Simon Pagenaud hathatós közreműködésével.

Említést érdemel még Robert Wickens, aki az iIndyCarban versenyzett először a 2018-as, poconói balesete óta, valamint a 2021-ben már a Chip Ganassi Racing színeiben road/street programot teljesítő Jimmie Johnson is.A virtuális küzdelmek jó fogadtatásra leltek a rajongók körében, így nem meglepő, hogy a hírek szerint Roger Penske-ék már a folytatást szervezik.

A The Race úgy tudja, hogy az IndyCar a hét elején fel is vette a kapcsolatot a csapatokkal, hogy tárgyaljanak a második idényről.

A járvány idén is borította az előzetes naptárat és az eredetileg március 7-ére tervezett, St. Pete-i rajt április 25-re tolódott, szezonnyitóként pedig az április 18-ai, Barber Motorsports Parkban esedékes GP of Alabama funkcionál majd.

Az iRacing futamokat – ezúttal max. hármat, vagy négyet – a szabadon maradt, tavaszi időszakra tervezik.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy