Daniel Ricciardo: Sírtam, amikor meghallottam Dale Earnhardt halálhírét

Daniel Ricciardo: Sírtam, amikor meghallottam Dale Earnhardt halálhírét
Ricciardo 2017-ben, Texasban Dale Earnhardt Jr.-ral sisakot is cserélt (credit: Daniel Ricciardo/Twitter)


Kereken két évtizeddel ezelőtt, 2001. február 18-án szenvedett halálos balesetet minden idők egyik legnagyobb autóversenyzője, Dale Earnhardt.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok számos feltörekvő, fiatal pilóta karrierjére volt hatással, beleértve az ausztrál Daniel Ricciardót is.


hirdetés


A McLaren versenyzője 11 éves volt, amikor Earnhardt életét vesztette a 43. Daytona 500 utolsó körében.

„Élénken emlékszem arra a húsz évvel ezelőtti versenyre és a reakciómra” – idézi Ricciardót a RaceFans.

„Sírtam. Felhívtam a barátomat, Stephent, akivel együtt gokartoztunk és szintén nagy Earnhardt-rajongó volt. Amint megláttam a hírt, rögtön telefonáltam neki és lényegében együtt sírtunk. Earnhardt egy hős volt. 2014-ben, amikor állandó rajtszámomnak válaszottam a 3-ast az is bennem motoszkált, hogy magamra öltsem a ‘Megfélemlítőt’. Na és persze az én verziómat, a ‘Méhészborzot’. Akkoriban úgy voltam vele, az én évem jön, amikor letehetem a névjegyemet, mint a srác, aki nem fél keményen versenyezni. Az első Red Bullos szezonom volt az igazi esély arra, hogy megmutassam, mit tudok és kiérdemeljem a hírnevet. Biztos, hogy ennek egy része Earnhardtra volt visszavezethető, arra, ahogyan ő inspirált engem.”Kapcsolódó:


>>>>>Dale Earnhardt tragédiája – Baljós előjelek>>>>> Aznap egy kicsit a NASCAR is meghalt – Dale Earnhardt tragédiájának nyomában


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy