A nap, amikor Michael Schumacher befizetett egy NASCAR-élményautózásra

A nap, amikor Michael Schumacher befizetett egy NASCAR-élményautózásra
Schumacher az Indianapolis Motor Speedway roadján hasít a 2002-es US GP-n (credit: Getty Images)El tudod képzelni, hogy egy versenypályán ácsorogsz élményautózásra várva, a sorban pedig felbukkan egy nemzetközi szupersztár?

Nos, bő két évtizeddel ezelőtt pontosan ez történt a Texas Motor Speedwayen. Ironikus módon azonban a jelenlévő rajongóknak fogalmuk sem volt arról, hogy a világ valaha volt egyik legismertebb, legsikeresebb volánművésze is köztük van.


hirdetés


2002 júniusában, közvetlenül a Kanadai Nagydíj előtt Michael Schumacher úgy döntött, kevés szabadidejét kihasználva meglátogatja Dallasban élő barátait. Ha pedig már ott járt, akkor útba ejtette a TMS-t is.

“Ez volt az egyetlen versenypálya a közelben” – idézte az abban az évben már öt világbajnoki címnél járó legenda szavait a Star-Telegram riportere, John Sturbin.

“Naná, hogy tudni akartam, milyen is testközelből. Kívülről zavarbaejtően hatalmasnak és szépnek tűnt, így mindenképp látni akartam a saját szemeimmel is.”

Schumacher soha nem versenyzett oválon, ebből adódóan rögtön belelkesült, amikor megtudta, hogy a TMS másfél mérföles vonalvezetésén bárki számára nyitott a lehetőség megtenni pár kört egy, a NASCAR alacsonyabb kategóriáiban használt géppel.

Az akkor 33 éves klasszis teljesen átlagemberként érkezett, saját zsebből kifizette a Team Texas Driving School programban való részvételért kért 100 dollárt és a többi jelentkezőhöz hasonlóan beállt a sorba.A jelenlévők közül senkinek sem tűnt fel, hogy ki is várakozik köztük.

“Fegyelmezetten ácsorogtunk” – folytatta Schumacher.

“Körülbelül százan voltunk. Elképesztő volt, hogy egy ember sem ismert fel. A sor nagyon lassan haladt. Magam akartam vezetni, így erre még jó két, három órát kellett volna várnom. [ahhoz, hogy valaki a volán mögé ülhessen egy rövid tantermi oktatáson is részt kell vennie – a szerk.]. Sajnos ennyi időm nem volt, ezért muszáj volt végül eljönnöm.”


hirdetés


A TMS vezetősége mit sem tudott Schumacher megjelenéséről.

A pálya pr-igazgatója, Sarona Winfrey úgy nyilatkozott, hogy ha a bajnok tájékoztatta volna őket a szándékairól, akkor az elnök Eddie Gossage-zsal együtt borítékolhatóan összehoznak neki valamit.

“Egészen biztos, hogy egy átlagos Joe-t játszva esett be az utcáról” – mondta Winfrey.

“Ha Jeff Gordon, vagy Rusty Wallace lett volna, akkor tuti szétszedik az emberek.”A kérdésre, hogy miért nem fedte fel magát a TMS-en, Schumacher ennyit reagált:

“Nagyon arrogáns dolog lett volna, ha így teszek.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy