Helyretette a rasszista kommentelőt a NASCAR haditengerész-versenyzője

Helyretette a rasszista kommentelőt a NASCAR haditengerész-versenyzője


Érdekes szereplője a NASCAR színpadának Jesse Iwuji.

A most 33 éves texasi eddigi élete során lényegében kimaxolta mindazt, amiről az amerikai fiúk álmodoznak.

Sikeres középiskolai focista volt, amely karrierjét a Haditengerészeti akadémián is folytatni tudta. Az egyetlen különbség, hogy itt már nem linebacker, hanem free safety pozícióban játszott. Emellett az intézmény atlétikai csapatának is tagja volt sprinterként.

Bár igazi hivatásának hazája védelmét tartja, azért tudott időt szakítani arra, hogy az autósportba is belekóstoljon.


hirdetés


Részidős, kvázi félprofi pilótaként Iwuji megfordult már az ARCA-ban, valamint a NASCAR másod- és harmadosztályában, az Xfinity Seriesben és a Trucksban.

Pénteken utóbbi széria daytonai szezonnyitójára próbálta meg kvalifikálni magát a Reaume Brothers Racing 34-es Toyotájával. Erőfeszítéseit azonban nem koronázta siker és egyike lett azon tíz versenyzőnek, akik csak a pálya mellől követhették a futamot.

Ekkkor találta meg magának az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészeténél korvettkapitányi rangban lévő Iwujit – valamint Bubba Wallace-t is – egy kommentelő Twitteren:“Tudtátok, hogy a feketék nem tudnak úszni? Vezetni sem…”

A válasz nem váratott sokáig magára:

“Én, Jesse Iwuji, ünnepélyesen esküszöm, hogy megvédem az Amerikai Egyesült Államok alkotmányát minden ellenséggel szemben, legyen külföldi, vagy belföldi. Még akkor is, ha az az ilyen emberek szólásszabadsághoz való jogát is védelmezi.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy