Indy 500: Bejelentette harmadik versenyzőjét az AJ Foyt Racing

Indy 500: Bejelentette harmadik versenyzőjét az AJ Foyt Racing
Indy 500: Bejelentette harmadik versenyzőjét az AJ Foyt Racing

Az AJ Foyt Racing hivatalosan megerősítette, hogy a 105. Indianapolis 500-on Charlie Kimball fogja vezetni a részidős, 11-es számú Dallara-Chevyt.

A 35 éves amerikai tavaly a szezon összes futamát Foyték színeiben teljesítette, szponzorációs okok miatt azonban 2021-ben már nem tudta folytatni a teljes munkaidős programját.


hirdetés


Az új szerződés értelmében Kimball nem csak tizenegyedik alkalommal vághat neki a legendás, ötszáz mérföldes viadal programjának, de az azt megelőző, május 15-én, az Indianapolis Motor Speedway roadján esedékes GMR Grand Prix-n is részt vehet.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek AJ-ékkel és képviselhetem a Novo Nordiskot, ezzel együtt a diabéteszes közösséget” – nyilatkozta Kimball, aki eddigi legjobb Indy 500-át még 2015-ben, a Chip Ganassi Racinggel teljesítette, amikor is a harmadik helyen érte a kockás zászló.

Soha nem vezettem még Indyben a Novo és a Tresiba nélkül, amelynek segítségével szinten tartom a cukorbetegségem, így képes vagyok versenyezni.”

Az AJ Foyt Racing két teljes szezonos autóval képviselteti magát az idei IndyCar-szezonban. A 14-es Dallara-Chevy volánja mögött Sébastien Bourdais hajt pályára, a 4-essel pedig Dalton Kellett kap lehetőséget.

A széria mezőnyében egyébként nem Kimball az egyetlen diabéteszes pilóta. Az Ed Carpenter Racinggel szerződésben álló Conor Daly szintén ezzel a betegséggel versenyez.