NASCAR: Blaney és Elliott ütközött, Kyle Busch ölébe hullott a Clash-győzelem

NASCAR: Blaney és Elliott ütközött, Kyle Busch ölébe hullott a Clash-győzelem
credit:NASCAR

NASCAR: Blaney és Elliott ütközött, Kyle Busch ölébe hullott a Clash-győzelem

Kyle Busch győzelmét hozta a 2021-es NASCAR Cup-szezont elindító, pontozás nélküli Busch Clash.

Az idén huszonegy fős mezőnnyel bírt, meghívásos futam utolsó körében a pole-ból indult Ryan Blaney és a Cup jelenlegi roados koronázatlan királya, a regnáló bajnok Chase Elliott harcolt az első helyért.

A Hendrick Motorsports üdvöskéje minden erejével próbálta áthámozni magát Team Penske-s kollégáján, a csata hevében pedig konkrétan neki is ment.

Az ütközés következtében Blaney kipördült és a falban találta magát.


hirdetés


Elliott képes volt folytatni ugyan, de az incidens őt is lelassította, ami lehetővé tette az ifjabbik Busch számára, hogy megelőzze és ezzel az élre álljon.

“Elég közel voltam [Blaneyhez] ahhoz, hogy úgy érezzem, dühös lennék magamra, ha nem próbálkoznék” – nyilatkozta az ominózus csetepatéról Elliott a Fox Sportsnak.

“Senkit sem akarok szándékosan kiütni, pláne őt nem…. Oké, akad néhány srác, akiknél az ilyesmit annyira nem bánom, de Ryan nem tartozik közéjük. Remélem nem haragszik rám nagyon.”Chase – aki a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni, miután a csapata nem engedélyezett módosításokat végzett az autóján – végül a másodikként ért célba.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokát Joey Logano csípte el, de befért még a top 5-be Tyler Reddick és William Byron is.

Az Elliottal történteket versenybalesetnek minősítő Blaneynek be kellett érnie a tizenharmadik pozícióval.

Nem volt jó estéje a Daytona International Speedway roadján Kurt Buschnak.

A 42 éves veterán lényegében mindenhol járt a mezőnyben, a legnagyobb hibát azonban akkor vétette, amikor pont az élen volt.

A második restartot követően túl nagy gázzal próbált ráfordulni az 1-es kanyarra, aminek hála kivágódott a pályáról és mire visszaevickélt, már az utolsó helyen találta magát.Martin Truex Jr. szintén remélheti, hogy a Cup vasárnapi, éles szezonnyitója, a Daytona 500 már több szerencsét hoz neki.

A 2017-es bajnok a legutolsó helyen zárt, miután a hátsó egyenesben megpördült és a falnak vágódott.

A futam nagy visszatérését Cole Custer produkálta.

A Stewart-Haas Racing pilótájának 41-es Fordja leállt, majd hamarosan ki is gyulladt. A biztonsági csapat segítségével az autó versenyzőstül visszajutott a pitlane-re, csodával határos módon pedig nem sokkal később már újra pályán volt.

Custer végül a 20., azaz utolsó előtti helyen ért célba.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy