Halálos tömegverekedésbe torkollott egy verseny Floridában

Halálos tömegverekedésbe torkollott egy verseny Floridában


Tragikus véget ért a NASCAR felügyelete alá tartozó World Series of Asphalt bajnokság szombati fordulója Floridában.

A New Smyrna Speedwayen rendezett, rövidpályás stock-car futam immár zsinórban a második volt a sorban, amelynek hajrájában ugyanaz a két versenyző, Bryan Kruczek és Matthew Green vívott késhegyre menő csatát a győzelemért.

A pénteki viadalon Green nyert, egy nappal később pedig Kruczeknek sikerült diadalmaskodnia.

Az események azonban a pódiumceremónia során pörögtek igazán fel.


hirdetés


Az ünnepség alatt a Kruczek és Green autóit felkészítő csapatok tagjai először verbálisan, egyre hangosabban ordibálva hergelták egymást.

Nem sokkal később a pálya belső területe felé vették az irányt, a konfrontáció pedig szinte azonnal tettlegességig fajult.

A két pilótát végül kizárták, amiben egyaránt szerepet játszott a pályán egymással szemben tanúsított, sportszerűtlen magatartásuk, a versenybírák nyomdafestéket nem tűrő kritizálása, valamint a gárdáik balhéja is.

Alig egy óra múlva újabb, az elsőnél jóval nagyobb összetűzés tört ki.

A percek alatt több tucat fősre duzzadt tömegverekdésnek a pálya alkalmazottai próbáltak gátat szabni. Ekkor következett be a tragédia.


hirdetés


A helyszínen lévők arra lettek figyelmesek, hogy az egyik tisztviselő, Rusty Crews eszméletlenül terül el a földön.

A helyszínen tartózkodók közül néhányan rögtön a férfi segítségére siettek, hogy elsősegélyben részesítsék.

A Volusia megyei hatóságok tájékoztatása alapján az egyik szemtanú szívmasszázssal próbálta újraéleszteni, amit a helyszínre érkező mentősök folytattak.

Az 58 esztendős Crews még a pályán magához tért egy rövid időre, az éjszaka folyamán azonban az állapota rohamosan romlani kezdett és hajnalban elhunyt.

A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy valakinek direkt szerepe volt-e a férfi halálában, vagy csak egy szerencsétlen esés vezetett a tragédiához.

Mindezek mellett egy már fennálló egészségügyi probléma lehetőségét sem zárták ki.

A választ a boncolás eredménye fogja megadni.

A versenyhétvége vasárnap, az előzetes tervek szerint folytatódott tovább, aminek során egy rövid megemlékezéssel tisztelegtek Crews előtt.