Enzo Fittipaldi távozik a Ferrari Akadémiáról és az IndyCar neveldéjében folytatja

Enzo Fittipaldi távozik a Ferrari Akadémiáról és az IndyCar neveldéjében folytatja


Újabb Fittipaldi csatlakozik az amerikai open-wheel világához.

A kétszeres Indianapolis 500 győztes Emerson Fittipaldi unokája idén ejti meg debütálását az Indy Pro 2000 Championshipben, méghozzá az Andretti Autosport/RP Motorsport jóvoltából.

A 19 éves brazil karrierje teljes eddigi részében végig európai nevelősorozatokban versenyzett. 2018-ban bajnoki címet ünnepelhetett az olasz F4-es bajnokságban, ezzel párhuzamosan harmadikként zárta az ADAC Formula 4-et, egy évvel később pedig másodikként fejezte be a Formula Regional European Championshipet.


hirdetés


Fittipaldi 2017-ben a Ferrari Versenyzői Akadémiájának tagja lett. Az új, amerikai szerződése azonban már nem teszi lehetővé számára, hogy folytassa a programot, lévén az kizárólag csak az európai szériákra fókuszál.

„Boldogan jelentem be, hogy 2021-ben az Andretti/RP színeiben fogok versenyezni az Indy Pro 2000-ben” – olvasható a fiatal pilóta által kiadott sajtóközleményben.

„Az USA-ba történő költözés miatt azonban nem tudok maradni a Ferrari Versenyzői Akadémiánál. Nincsenek szavaim arra, hogy kifejezzem, mennyire hálás vagyok azért a támogatásért, amit ők nyújtottak nekem.”

Fittipaldi elárulta, hogy a távolabbi céljai között a Formula 1 és az IndyCar egyaránt ott szerepel.

Az Indy Pro 2000 az IndyCar nevelőszériáit tömörítő Road to Indy második lépcsőfokát képezi a USF2000 és az Indy Lights között.