Kyle Busch: Jelenleg értelmetlen az Indy 500-on gondolkodni

Kyle Busch: Jelenleg értelmetlen az Indy 500-on gondolkodni
credit:NASCAR

Kyle Busch: Jelenleg értelmetlen az Indy 500-on gondolkodni

Kyle Busch az elmúlt évek során nem rejtette véka alá, hogy mindenképpen ki szeretné próbálni magát az IndyCarban, különösképpen az Indianapolis 500-on.

Testvérével, Kurttel ellentétben – aki 2014-ben a hatodik helyen ért célba az ikonikus versenyen, ezzel pedig annak legjobb újonca is lett – azonban még várnia kell arra, hogy ott legyen az ikonikus futamon.

Busch számára az utóbbi években több Indy 500-as opció is felmerült, de végül ezek mind kútba estek szponzorációs és/vagy partneri érdekkülönbségek (pl. a NASCAR-ban a Toyotának vezet, amely hallani sem akar arról, hogy az IndyCar-mezőny felét motorokkal ellátó, rivális Hondával versenyezzen).

Emellett a Cupban őt versenyeztető csapat tulajdonosa, Joe Gibbs sem támogatta open-wheeles törekvéseit.


hirdetés
Ez utóbbi végül tavaly megváltozott. 2019 végén, a frissen kétszeres Cup-bajnokkká koronázott Busch meghosszabbította szerződését a gárdával, az új kontraktusban pedig benne foglaltatik, hogy – amennyiben nem ütközik a NASCAR-os kötelezettségeivel – bármilyen más bajnokságban elindulhat.

Ennek köszönhetően rögtön részt is vett a 2020-as Daytona 24-en.

Az Indy 500 azonban továbbra is csak elméleti síkon mozog és nem úgy tűnik, hogy ez egyhamar megváltozhat.

“Semmi nincs az asztalon” – mondta Busch a Daytona 500-at felvezető telekonferencián.

“Nem tárgyalok Indyről senkivel és őszintén szólva, nem is tartom jelenleg lehetségesnek. Semmi értelme nincs addig, amíg minden vissza nem tér a normális kerékvágásba és újra nem élvezhetjük azt a banzájt, amiről az egész esemény szól. Élveztem nézni a bátyámat az Indianapolis 500-on és nyilvánvalóan sikeresen zárta. Fernando Alonso jelenléte is megmutatta, mekkora is ez a verseny, de a tavalyi akkor is úgy tűnt, mint egy amolyan elveszett Indy 500. Szóval, én várni akarok arra, hogy újra visszatérjünk a normális élethez.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy