NASCAR: Bubba Wallace nem felel meg a kritériumoknak, Ty Dillon versenyez helyette a Clashen

NASCAR: Bubba Wallace nem felel meg a kritériumoknak, Ty Dillon versenyez helyette a Clashen
credit: NASCAR
NASCAR: Bubba Wallace nem felel meg a kritériumoknak, Ty Dillon versenyez helyette a Clashen

A februrár 9-ei Busch Clashen ejti meg NASCAR Cup-debütálását a Michael Jordan és Denny Hamlin által alapított 23XI Racing.

A felkészülés részeként a

A pontozáson kívüli versenyen azonban azonban még nem a teljes szezonos pilótának szerződtetett Bubba Wallace fogja vezetni a 23-as számú Toyotát.

Az ok prózai: a Richard Petty Motorsportstól átigazolt, 27 éves alabamai a részvételhez szükséges egyetlen kritériumnak sem felel meg.


hirdetés


A szabályok szerint a meghívásos Clash – amelyet most először fognak megrendezni a Daytona International Speedway roadján – mezőnyében csak olyan pilóták lehetnek, akik az alábbiak közül legalább egy pontot kipipálhatnak:


  • A 2020-as szezonban futamgyőzelmet és/vagy szakaszgyőzelmet/pole-t szerzett
  • Bejutott a tavalyi rájátszásba
  • Korábban nyert már Clasht, emellett pedig az elmúlt évben teljes szezonos volt
  • Rendelkezik már Daytona 500 pole-lal és/vagy győzelemmel, továbbá szintén full idényt ment ’20-ban

Wallace ezek közül egyet sem teljesített, a 23XI azonban az éles szezonra való felkészülés részeként mindenképpen ott akart lenni a futamon.

Így esett végül a választásuk Ty Dillonra, aki annak köszönhetően jogosult a Clashen való részvételre, hogy tavaly sikerült egy szakaszgyőzelmet szereznie a charlotte-i rovalon rendezett Bank of America Roval 400-on.

A Cup bajnokságát illetően Dillonnak jelenleg csak egyetlen fordulóra, a február 17-ei Daytona 500-ra van szerződése a Gaunt Brother Racinggel.

Emellett négy Xfinity-futamon is elrajtolhat a Joe Gibbs Racing jóvoltából, amely gárda egyébként a 23XI partnere.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy