Tony Stewart szupersztár-szériájába igazolt Marco Andretti

Tony Stewart szupersztár-szériájába igazolt Marco Andretti
credit:IndyCar Media


Pár héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan Marco Andretti, hogy tizenöt év után pontot tesz teljes szezonos IndyCar-karrierjére és idéntől kezdve már csak az Indianapolis 500-on vesz részt a széria mezőnyével.

A még mindig csak 33 éves amerikai akkor úgy nyilatkozott, hogy egyfajta karrier-restartot szeretne végrehajtani, megméretve magát különböző szakágakban, szériákban.

Ennek első fejezete már el is érkezett, miután a Superstar Racing Experience hivatalosan őt nevezte meg, mint debütáló szezonja tizedik versenyzője.


hirdetés


A Tony Stewart által alapított, “öregfiúk bajnoksága” idén nyáron rajtol el, mezőnyében olyan nevekkel, mint Helio Castroneves, Bobby Labonte, Paul Tracy, Tony Kanaan, Willy T. Ribbs, Mark Webber, Bill Elliott, Ernie Francis Jr., na és persze mega Stewart.

Az SRX hátteréről és formátumáról erre a linkre kattintva lehet bővebben olvasni.

“Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az SRX-szériához” – nyilatkozta Andretti.

“Alig várom, hogy olyanok ellen versenyezhessek, akik valódi legendának számítanak az autósport legkülönbözőbb szegleteiben. Különösen az villanyoz fel, hogy jó barátommal, Tony Stewarttal harcolhassak.”Az SRX legelső szezonja összesen hat futamot számlál, ebből az elsőt június 12-én, a connecticuti Stafford Motor Speedwayen rendezik.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy