HIVATALOS: Romain Grosjean az IndyCarban folytatja


Grosjean IndyCar-szerződését már napokon belül bejelenthetik?

Immár készpénznek vehető, hogy Romain Grosjean az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is az NTT IndyCar Seriesben folytatja karrierjét.

A 34 éves francia pilóta az előzetes várakozásoknak megfelelően a Dale Coyne Racing kötelékében debütálhat.

Grosjean a naptár tizenhárom épített/utcai pályás futamán fog részt venni, emellett pedig az augusztus 21-ei, gatewayi 1.25 mérföldes ovált sem zárja ki teljesen.

A májusban, a Texas Motor Speedwayen esedékes duplafordulót, valamint az Indy 500-at viszont biztosan kihagyja.

“Izgalommal tölt el a lehetőség, hogy az Egyesült Államokban versenyezhetek az IndyCarban” – nyilatkozta Grosjean.

“Több, különböző opció is volt előttem a soron következő szezonra nézve, az IndyCar viszont határozottan a kedvenc választásomnak bizonyult, bár egyelőre még nem állok készen az oválokra. A bal kezem még mindig gyógyul, de alig várom, hogy újra versenyautóba ülhessek és megkezdjem karrierem új fejezetét.”


hirdetés


A Grosjean által vezetendő, 51-es számú Dallara-Hondát a Rick Ware Racinggel partnerségben indítják.A NASCAR-ból is ismert RWR tavaly bútorozott össze Coynékkal, akkor még csak egy Indy 500-nevezés formájában. Idéntől viszont már két autót is társtulajdonosként jegyeznek a teljes szezonban bevetendő 51-es, valamint a részidős 52-es formájában.

A Dale Coyne Racing egyelőre nem nevezte meg, hogy ki fogja vezetni az 51-es oválokon, ahogyan az 52-es leendő gazdája sem ismert még.

A DCR 18-as számú, Jimmy Vasserrel és James Sullivannel közösen pályára küldendő autóját Ed Jones fogja vezetni az idény mind a tizenhét versenyén.

Grosjean első tesztjére február 22-én, a Barber Motorsports Parkban kerül sor. Egy biztos, nem lesz könnyű dolga a sérült kezével a szervó nélküli Indy-gépben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy