Grosjean nem zárja ki, hogy a jövőben mégis bevállalja a superspeedwayeket

Grosjean nem zárja ki, hogy a jövőben mégis bevállalja a superspeedwayeket
credit: Romain Grosjean/Twitter


Immár hivatalosnak tekinthető, hogy Romain Grosjean az IndyCarban folytatja karrierjét.

A francia versenyző azonban jelen állás szerint csak road/street pályákon fogja vezetni a Dale Coyne Racing és a Rick Ware Racing által közösen indítandó, #51 Dallara-Hondát.

A naptár három oválja közül egyedül az 1.25 mérföldes Gateway gondolatával kacérkodik, a Texas Motor Speedwayről és az Indianapolis Motor Speedwayről viszont még elzárkózik.

Nem volt ez azonban mindig így.


hirdetés


Tavaly ősszel Grosjean teljes munkaidős programot tervezett. Jött azonban Bahrein és minden borult.

“Még a baleset előtt kezdtünk tárgyalni Dale Coyne-nal, körülbelül egy-két héttel az imolai futamot megelőzően” – mondta a bejelentés utáni, virtuális sajtókonferenciáján a 34 éves pilóta.

“A dolgok jól haladtak. Ő tett egy ajánlatot és én vállaltam volna a teljes szezont. Aztán megtörtént a bahreini baleset, egy pillanatig pedig biztos voltam benne, hogy meghalok. Három gyermek édesapjaként muszáj ésszerű döntéseket hoznom a jövőmet illetően. Nem magam miatt, hanem a családomat szem előtt tartva túl rizikósnak tűnnek most az oválok, legalábbis a speedwayek. Lehet, hogy nekivágok Gatewaynek, de nagy oválokat nem kockáztatnám meg. Ha 25 éves, egyedülálló és gyermektelen lennék, akkor gondolkodás nélkül rábólintanék. A motorsport mindig is veszélyes lesz, ezzel tisztában vagyunk azóta, hogy gokartozni kezdtünk, ugyanakkor mérlegelni kell, a kockázat mely’ fokát vagy még hajlandó elfogadni. Jelenleg a superspeedwayek nincsenek a listámon, de a jövőt illetően… Ki tudja?”







Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy